Kristalna dvorana hotela Hyatt Regency, kao i svaki put kada je magazin ELLE uzme u svoje ruke, dobila je novo ruho, a ovaj put u duhu teme Crni cirkus. Pod kapom ove priredbe prodefilovala je galerija izuzetnih likova koji se i ne mogu videti svaki dan na ulicama, što je učinilo da se estetski dojam popne na jedan sasvim novi nivo.

I ove 2019. godine dodeljene nagrade najistaknutim ličnostima u oblasti mode, umetnosti, kulture i šou-biznisa. Za mističnu dekoraciju bio je zadužen Bloom Design studio.

Među skoro 280 istaknutih zvanica našli su se Ana Stanić, Lena Kovačević, Ivan Tasovac, Boško Jakovljević, Marija Tarlać, Dušan Petrović, Danijela Dimitrovka i drugi. 

Određene zvanice bile su dovežene na događaj luksuznim Opel vozilima Grandland X. 

Goste su kao welcome drink sačekali različiti signature kokteli u kombinaciji sa Beluga vodkom. 

Događaj je otvorila vesela i nonšalantna domaćica večeri Ida Prester, koja je na sebi imala najnoviju haljinu iz kolaboracije Giambattista VallixH&M, želeći dobrodošlicu svim prisutnima i uvodeći ih u mistučnu atmosferu teme večeri Crni cirkus.

Iako se na iznenađenja obično čeka do kraja večeri, magazin ELLE odlučio je da malo izmeni redosled. Na samom početku, pre same cermonije, srećna dobitnica Aleksandra Bojović dobila je vaučer od Aestheticmed centra i ordinacije Regenerativne medicine, koji joj je uručila dr Jasmina Lalosević.

Nagradu za modela godine dobila je Jovana Krneta, a ovo sjajno priznanje dodelile su joj Irena Mihajlović i Mirjana Radulović ispred brenda H&M.

Kristalnom dvoranom prolomio se gromoglasan aplauz kada je proglašena nagrada za ikonu stila koju se ponela gospođa Jelena Mladenović. Nagradu joj je ispred kompanije Sun, Moon & Stars dodelia Dušanka Antonović Đogo. 

Kao najistaknutiji dizajner tekuće godine na scenu je izašao Marko Ćerketa, a nagradu mu je uručila  Katarina Vraneš ispred brenda Beluga. 

Potom se program naglo prekinuo i na sceni su se pojavili majstori iz Cirkus sfere, koji su nekoliko puta u toku večeri bili zaduženi za animaciju svih pristunih. Oni su imali izuzetnu muzičku pratnju na bandoneonu koji je svirao Branko Džinović.

Sledeća nagrada uručena je maestru Bojanu Suđiću koju je ispred kompanije Generali dodelila Gorana Rašić. 

Kako je moda nešto što se uvek reinterptetira i neke mlade nade uvek utabavaju svoj put, ove godine za up-and-coming dizajnera proglašena je Gala Borović. Nagradu je dodelila Vela Stefanović ispred kompanije L'Oreal Lux i brenda Lancome.

ELLE Style Award za glumca godine poneo je Nebojša Dugalić, a nagradu je uručila Aleksandra Grković ispred brenda Smartwater.

Dobitnica nagrade za Influensera godine je Jovana Sretenović, kojoj je ispred Opela uručila nagradu Irena Trifunović.

Žena čije je ime sinoim za novinarstvo, Mira Adanja Polak, laureat je nagrade za novinarstvo.

Po prvi put uručena je nagrada ELLE Active, za društvenu angažovanost i ponela ju je Marija Ratković.

Dokaz da biznis u Srbiji ipak može da uspe i da traje preko 30 godina je svakako kompanija Mona, a nagradu za najistaknutiji domaći brend je gospođi Nadi Momirović uručila dr Jasmina Lalošević

Nagrada za umetnost pripala je ocu perfomansa u Srbiji, Dragoljubu Raši Todosijeviću, a uručio ju je Aleksandar Surla ispred brenda Nespresso. 

Vrhunac večeri je bio trenutak kada je proglašena nagrada za životno delo. Kada se salom prolomila pesma Zlatni dan, svi su momentalno znali da će se na sceni pojaviti Bisera Veletanlić sa kojom je pevao ceo auditorijum. Biseri Veletanlić je nagradu za životno delo ispred Eucerina dodelila Marija Radosavljević.  

Za osveženje je standardno, kao i na svim ELLE događajima zadužen brend Smartwater.

Gosti su ostali u sali do sitnih sati, a sa sobom su poneli i poklone koje su za njih spremili: Sun, Moon & Stars, Opel, Eucerin, Lancome, Nespresso.

Tradicionalno, i ove jeseni, sedmi put po redu u Srbiji održan je ELLE Style Awards powered by H&M.