Ko je Anne V: Kultni ruski supermodel prvi put ispred objektiva za ELLE

foto: Elio Nogueira

Anne V za martovsko izdanje Elle Srbija pravo iz Njujorka ispred objektiva fotografa Elioa Nogueire zadaje domaći zadatak svima pokazujući da su street style igre počele.

Elle nastavlja #coverstar saradnje sa velikim imenima svetskog modelinga.

Nakon Jacqueline Jablonski, američke manekenke poljskog porekla koja je krasila čak tri naslovne strane našeg januarskog izdanja, red je došao na možda i najpoznatiju rusku manekenku u istoriji modelinga pored Natalije Vodianove.

Za srpsko izdanje Elle magazina pozirala je Anne V, ili ti Anne Vyalitsyna kako glasi pravo ime ovog modela svetskog ranga.

Iza objektiva bio je Elio Nogueira, portugalski fotograf koji je započeo svoju karijeru sa 19 godina. 

Danas često slika u Njujorku odakle i dolazi street cover priča, inspirisana art futurističkom arhitekturom koja krasi svetske metropole kao metafora na današnje stajlinge koji na ulicama predstavljaju umetnička dela jednog grada.

Foto: Elio Nogueira / Stajling i produkcija: Ilaria Niccolini / Model: Anne V / Šminka: Lindsey Williams / Frizura: Martin Harper / Manikir: Mar Y Soul / Modni asistenti: Anna Reece, Kennedy Dickie, Bailey Kaufman, Misha Gomez, Lauren Smith @ftlmoda

Ko je Anne?

Ako je neka manekenka uspela toliko dugo da opstane u modeling svetu i bude jednako komercijalna, koliko high fashion i alternativna, to je onda definitivno Anne.

Poznata po svom osmehu, dugoj platinastoj kosi i kesten očima, te zaraznoj energiji Anne je rođena 1986., u Rusiji, u mestu Gorki (sadašnji Nižnji Novgorod), u porodici lekara. 

Već sa 15 godina otkrivena je u Sankt Peterburgu, a samo godinu dana kasnije izabrana za Chanel lice i njihov parfem Chance.  

Najpoznatija je po swimsuit naslovnicama i editorijalima koje je snimala za Sports Illustrated u periodu od 2005. do 2014, ali i naslovnim stranama svih velikih fashion izdanja među kojima prednjače one koje je radila za francuski i ruski ELLE.

Elle France, foto: Sam Hendel

Elle Russia, foto: Giles Bensimon

Takođe je modni svet pamti po kampanjama brojih renomiranih brendova poput Anne Molinari, Donne Karan, Chloe i Sportmaxa, te kao stalnog člana modela na revijama Prade, Chanela, Givenchy, Roberta Cavallia, Miu Miu, Jean Paul Gaulthiera i Victoria’s secreta.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani  1 / 2 Sledeća ›

Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...