Diet Prada

Lindsey Schuyler i Tony Liu stoje iza Diet Prada, digitalnog psa čuvara koji eksplozivnim Instagram postovima modnu industriju tera na odgovornost. Divya Gursahani razgovara sa njima o tome zašto rade to što rade.

Elle intervju: Jostein Gaarder

Slavni pisac Jostein Gaarder otkrio je Veri Nikolić zbog čega zaljubljen čovek bolje vidi, zašto čekamo smrt da nas motiviše da živimo i kako viski i telefon imaju iste posledice na mentalno zdravlje. 

foto: Marija Timotijević

My fashion life 

Direktorka razvoja u Fashion & Friends korporaciji otkriva Elle urednici Ani Ostojić zašto je bitno poznavati svaki aspekt modne industrije, da su najveće zvezde ove branše i najveći radnici, kao i da se stil ne uči - to se zna!

foto: Kevin S.

#MeToo

Da li je hešteg MeToo ideja o boljem svetu ili tek globalni ready-to-wear stav, pokazaće njegova evolucija u narednom periodu: ukoliko čovečanstvo ne uvidi da rodna ravnopravnost nije žensko pitanje, ubrzo će se pojaviti novi ideal za štampanje na majicama - kako je istražila Anja Paspalj.

Gift dodatak


Ulja u nezi kože

Upotreba ulja u nezi kože predstavlja jednu od najkontroverznijih tema globalne beauty zajednice. Dok jedni svedoče o neverovatnim pozitivnim efektima, drugi glasno zagovaraju protiv njih usled negativnih iskustava primećenih uglavnom kod osoba sa aknama i visoko reaktivnim kožama, dok treći ostaju podosta indiferentni. Ovaj fenomen posebno je interesantan ukoliko se sagleda u istorijskom kontekstu jer je upotreba ulja u nezi kože stara bar pet milenijuma.

Evidentna je i trenutna marketinška reinkarnacija i to, uslovno novijih ulja poreklom iz Azije i Afrike kao što je to ulje perile ili marule. Stavovi naučne zajednice nisu ništa manje sukobljeni, gde se dovodi u pitanje bilo kakva značajnija funkcija ulja, naravno van emolijentne i okluzivne.  

Elle International Beauty Awards

Preko četrdeset ELLE beatuy urednica širom sveta reklo je svoje. Odabrani su najbolji kozmetički proizvodi za narednu godinu.. 

ART ELLE - Pet umetnika

Mnogi je se boje jer veruju da ne garantuje budućnost. Ipak, postoje i oni koji su se usudili da pregaze sve stereotipe i pokažu koliko je energije, volje, strasti i ludosti je potrebno da biste bili umetnik u Srbiji. Upoznajte Minju Trojanović, Luku Blacka, Orjena Đurića, Tinu Radulović Danilović i Željka Rakovca.

Putovanje  

Putovanje je prilika da se odživi komad nekog drugog života, a kao i za svaku drugu potragu, i za ovu je potrebno znati za čim se tačno traga.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/