Enterijer bez konvencija

Svetogorska ulica u Beogradu, kao adresa za stanovanje, često je osporavana, zbog saobraćajne gužve i zapuštenih fasada. Ova centralna i prometna gradska ulica, koja spaja Stari grad s Palilulom, visoko se kotira na mapi društvenog i kulturnog života. Osim što je ugostila jedno od najvažnijih beogradskih pozorišta, dom je više gastronomskih i boemskih svetilišta, nezaobilaznih u bilo kom vodiču kroz srpsku prestonicu.

Nekoliko godina unazad, oronule fasade i hodnici starih zgrada postepeno se preuređuju, i potom, u novom ruhu, po lepoti i eleganciji pariraju bilo kojoj atraktivnoj novogradnji. Samo jedan blok od popularnog Ateljea 212 nalazi se stan koji vam predstavljamo. Kao da je duh legendarnog tvorca ovog pozorišta, scenografa i reditelja Bojana Stupice, okrznuo vlasnika stana, dok ga je mesecima uređivao.

Renomirani advokat, stručnjak za korporativno pravo, pre nešto više od godinu dana kupio je stan udaljen samo par stotina metara od adrese na kojoj je odrastao. Stan je bio u lošem stanju, s previše glomaznog nameštaja, i bilo je potrebno istančano oko da bi se uočio njegov potencijal. Uigranu ekipu majstora i zanatlija vlasnik stana poznavao je od ranije, s obzirom na to da mu ovo nije prvi građevinski poduhvat. 

Nije tražio savete od dizajnera; tek po neki prijatelj povremeno je pitan za mišljenje. Posle nekoliko meseci intenzivnog rada, koji je uključivao „obijanje zidova do cigle“, kompletno renoviranje instalacija i promenu rasporeda i namene prostorija, počeo je da se pomalja živopisan enterijer.

Nastavak pročitajte na sledećoj strani  1 / 2 Sledeća ›

Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...