Simon Porte Jacquemus uspeo je da stvori balans između prepoznatljive estetike kancelarija iz 90ih i bezbrižnog šarma juga Franuske.

Priča koja stoji iza ovog grand reveal-a je samo po sebi neverovatno značajna. Uz prikaz Jacquemus zgrade, dizajner je otkrio i svoj prvi poslovni prostor gde je započeo ovu modnu kuću sa samo 19 godina - bez formalne edukacije, novca i kontakata u modnom svetu. Mali zeleni izlog sa ogoljenim Jacquemus natpisom se nalazio u 18. arondismanu u Parizu, u sklopu njegovog stana. Naglasio je važnost svog početka, kao i činjenicu da je veći deo njegovog tadašnjeg tima, sa njim prešao u novu zgradu odakle danas vladaju modnim svetom.

U to ime, predstavljamo vam par predloga kako da oplemeniti vaš radni prostor (bio u kancelariji ili kao što je za većinu trenutno slučaj - kod kuće) prepoznatljivim Jacquemus stilom i da time pošaljete pozitivnu energiju u kosmos da vas veliki uspeh čeka iza ćoška!

Vintage organizator za rad

Radni sto je mesto gde se rađa kreativnost, zato sve više brendova u svoje kolekcije svrstavaju predmete koje omogućavaju organizaciju u stilu - od pribora do dekorativnih predmeta. Ovaj Zara Home primerak je oličenje vintage stila i daje dašak staromodnog šarma svakoj radnoj prostoriji.

Luksuzna šolja za kafu 

Ovu Richard Ginori šolju možete pronaći u Sun, Moon & Stars, a s obzirom da je šolja predmet koji se najviše koristi u kancelariji, predlažemo da zaista investirate u komad koji će vam podići energiju svaki put kada spremite kafu.

Svedena lampa

Crna matirana lampa je savršeno sveden detalj za minimalistički radni prostor, a zlatni detalji kao što je slučaj sa ovom Ikea stonom lampom, dovoljni su da još više dođe do izražaja.

Dizajnerska stolica

Bilo da je vintage primerak pronađen na Ebayu ili komad koji dolazi od modernog brenda kao što je House Doctor, upečatljiva stolica je must-have za bilo koju kancelariju, i daje posebnu dozu stila svakom prostoru. Naglasak stavljamo na neobičnu formu i naravno, na udobnost!

Umetnost za poneti

Artistični oblici u prostoru podsećaju na prepoznatiljiv Jacquemus stil, kako u modi tako i u enterijeru, a najbolji način da se ovo sprovede jeste ređanje više neobičnih vazna različitih oblika na polici. Naš predlog jesu Geometry vazne koje potpisuje brend Ferm Living, a mogu se pronaći u GIR prodavnici u Beogradu.

Jug Francuske u obliku nameštaja

Po neka biljka u kancelariji ume da osveži celu prostoriju i da nas inspiriše dok radimo, a Kanelstang stalak za biljke iz Ikee posebno dolazi do izražaja zbog svog neuobičajenog oblika i prirodnog materijala, evocirajući duh juga francuske što je ujedno i prepoznatljiva inspiracija za Jacquemus brend.

Praktični detalji

Naravno, nije sve ni do lepote. Za rad je potreban i pribor koji je bitno uvek imati nadohvat ruke, što ne znači da ne može da bude estetski prijemčiv. Ovaj Muji stalak za selotejp je idealan predlog za sve ljude kojima je stalo da lepote u svom radnom okruženju.