Sledi spisak predloga koji će vam pomoći da na jednostavne načine vaše snove pretvorite u realnost.

“Backsplash” pločice

Zbog celog zida prekrivenim neobičnim pločicama mali kuhinjski prostor može da deluje prenatrpan, ali mala količina upečatljivih pločica imaće umereniji efekat. Ove primere od Heath Ceramics privlače oko ka određenoj površini, dok ostatak “praznog” belog prostora sobu čini da izgleda svetlo i prostrano. 

Jednostavnost

Manje je više kada je u pitanju sređivanje petite kuhinje, a kuhinja od Aimee Song idealan je primer minimalističkog dizajna. Nežno zelena boja u spoju sa mermernim površinama je sam po sebi statement izbor, ali i dovoljno pojednostavljen da prostorija izgleda elegantno i čisto. 

Što da ne visi?

Efikasno korišćenje prostora je od izuzetne važnosti kada u malom prostoru treba da se odloži oprema za kuvanje. Upravo zbog toga je viseći stalak za odlaganje savršeno rešenje, a površine koje se inače ne koriste tako postaju neočekivano stylish detalj.

Crno nikada ne izlazi iz mode

Ukoliko imate dosta prirodnog svetla i velike prozore, crne komode sa akcentom tamnog drveta i crvene cigle kuhinju čine toplim mestom za razgovor i uživanje dok velika količina svetlosti stvara utisak da je prostorija veća nego što izgleda.

Mediteransko

Odabir jedne vedre boje za malu kuhinju je pametan način da se opredelite za specifičan stil i da stvorite posebnu atmosferu. Naša omiljena sugestija jeste mediteransko plava u kombinaciji sa belom i detaljima prirodnih materijala

Osvetljenje

Dobro pozicionirano svetlo znači da kuhinja može da deluje prostranija nego što zaista jeste, zato istražite koje bi još bilo dobro mesto za osvetljenje (a da nije sa plafona) i sigurno ćete rešiti problem!