U susret Milano Design Week-u: Vodič kroz najbolje barove i restorane italijanske prestonice mode

Najbolji internacionalni restorani u Milanu

Boul & Co., Piazza XXV Aprile Via Gaspare Rosales 1

Filozofija iza restorana Boul & Co., koji je nedavno otvoren u Porta Garibaldi, jeste da se spoje iskonski italijanski sastojci sa određenom azijskom aromom i egzotikom. Jela se poslužuju u obojenim tanjirima, koji su postavljeni u središte kao zabavna, ukusna i jedinstvena kulinarska interpretacija.

Foto: Beatrice Pilotto

Huan, Ripa di Porta Ticinese 69

Kineski karakter za "Huan" predstavlja konkretnu iluziju - san koji treba juriti. Upravo ta ideja sumira duh istočnog bistroa u naselju Naviglio oko kanala. Oko happy hour doba, milanski restoran otvara svoja vrata, dajući prolaznicima pogled na kuhinju, gde je mladi kuvar odlučan da realizuje kreativna jela kao mala umetnička dela.

Koktel bar, poziva goste da uzmu piće i istraže Dim Sum - tradicionalni kineski zalogaj za kasnu noć.

Foto: Nathalie Krag

Temakinho Duomo, Via Guglielmo Marconi 4

Neobični kulinarski miks između Brazila i Japana preplavio je Milano pre nekoliko godina dolaskom Temakinha, gde su sveže namirnice uparene s tropskim dodirom. Ovaj restoran se ističe među enterijerima ostalih restorana i najnoviji je dodatak Piazze Duomo. Ovde se razvija novi mikro čvor za večeru oko Museo del Novecento.

Foto: Davide Zappala

Najbolji kafei u Milanu

Camparino in Galleria, Piazza Duomo 21

Camparino in Galleriji je 1915. godine otvorio Davide Campari. Ovde su zadivljujuće momente enterijera u secesijskom stilu realizovali Eugenio Quarti, slikar Angelo D'Andrea i majstor kovač Alessandro Mazzuccotelli. Kao utočište kosmopolitskih uticaja, ovaj lokalitet je zadržao svoj visok status tokom godina, čineći ga jednim od najpoznatijih gradskih žarišta za aperitiv.

Foto: stefanovergariphotographer

Surfer's Den, Piazza dei Caduti 1

U sportskom centru Campo Cappelli, Surfer's Den je prvi put otvoren 1999. godine kao mesto okupljanja onih koji su strastveni surferi. Sada, kao kulturno utočište skriveno vrtom, posed priziva poznate ličnosti kao što su ilustratori, dizajneri, novinari i pisci, dok se služe kokteli inspirisani mirisima i fantazijom cveća.

Foto: Surfers Den

Rocket BarMilano, Ripa di Porta Ticinese 95

Rocket BarMilano je novi dizajnerski bar koji možete posetiti između 10 sati ujutro i 2 noću, sa zlatnim i ružičastim tapetama, starinskim nameštajem i jedinstvenim antikvitetima dizajnera enterijera Valentine Lubrano. U impresivnom baru, pića se kreću od tradicionalnih klasika do deset koktela koji mešaju ukuse iz celog sveta.

Foto: Gabriele Canfora

Tekst: Elle Decor

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>  https://www.instagram.com/elleserbia/

‹ Prethodna 2 / 2 

Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...