Da li volite dom prepun efektnih komada nameštaja i sitnih uspomena ili ste skloniji totalnom minimalizmu? 

Bez obzira na preferencije, uređenje životnog prostora u skladu s horoskopskim znakom može da učini vaš dom još ugodnijim. 

Ovan - funkcionalnost

U vašem životnom prostoru sve mora da bude vrlo dobro složeno i pristupačno. Nemate strpljenja da se zamarate s puno detalja.

Radi usklađenja s vašom energijom, preporučuje se da prilikom uređenja doma koristite svetle boje.

Bik - udobnost

Kauč i krevet su vama najvažniji delovi nameštaja u kući. Kvalitet je na prvom mestu, zato birajte prirodna vlakna koja vam stvaraju opuštajuću atmosferu. Za Bikove su idealne zemljane boje. Ukoliko ne koristite neke stare komade nameštaja, ne zatrpavajte svoj dom već ih poklonite nekome.

Blizanci - komunikacija

Blizancima je komunikacija na prvome mestu, pa im je potreban moderan i multifunkcionalan nameštaj. U tom slučaju neophodno je pobrinuti se za kvalitetne i estetski zanimljive zidne nosače ili vrhunske police za TV i računare, dok je nužno osigurati i superbrzi internet. 

Rak - porodica

Ukrasite čitav zid ili kompletan hodnik uokvirenim fotografijama svoje uže i šire porodice kao i nekim uspomenama iz prošlosti. S obzirom na to da ste sentimentalna duša ovi detalji će vam značiti više nego najnoviji trendovski komad nameštaja o kom svi pričaju.

Lav - luksuz

Kao pravi predstavnik svog horoskopskog znaka, vi uvek priuštite najbolje što možete. Uvek ćete ponosno svoju postojeću kolekciju obogatiti nekim novim atraktivnim dizajeenrskim komadom nameštaja. Za vas su idealne tople boje!

Devica - red i funkcija

Device su najpoznatije po svom osećaju za red i disciplinu, što se vidi na njihovim policama. Iskoristiće svaki pa i najmanji prostor, ali neće nikada držati nešto što nema svoju funkciju.

Uz dobru organizaciju i istančan osećaj za estetiku, one su majstori u korišćenju formule "kako s malo toga možete napraviti tako puno".

Kako je najbolje da Vage, Škorpije, Strelčevi, Jarčevi, Vodolije i Ribe urede prostor, porčitajte na sledećoj strani. 

PageBreak

Vaga - dekor

Estetika vam je jako važna pa se pobrinite da ukrasite životni prostor stvarima koje odražavaju vaš stil. Izbegavajte rasprodaje i polovne stvari. Vaš dom liči na umetničku galeriji u kojoj su izloženi originali.

Upotrebljavajte svietle i prozračne boje kao i metalne i staklene površine.

Škorpija - privatnost 

Vaš dom je za vas najdraže utočište, zato je najbolje da pri njegovom uređenju koristite mirne i tamnije boje. Privatnost vam je izrazito bitna, pa lične uspomene radije čuvate u ladici. Dosta se vežete za stvari zato ne bi bilo dobro da povremeno napravite selekciju i rešite se viška predmeta.

Strelac - prilagođenost 

U idealnoj varijanti, zahvaljujući vašoj praktičnosti i nomadskoj duši, vaš je dom lako prenosiv, pa su selidbe za vas lak zadatak. Međutim, znate da se zatrpate brojnim predmetima koji svedoče o nekim uzbudljivim trenucima iz života. 

Pokušajte sve da posložite tako da je što lakše da održavate kuću.

Jarac - tradicija 

Za vas je tradicija ključna stvar u životu. Učvrstite svoj prostor odabranim predmetima koji odražavaju vašu istoriju, uključujući i porodično naslijeđe i vintage komade koji su odnedavno ponovno u trendu. Kako je praktičnost jedna od vaših odlika, razmislite o nameni nekog komada nameštaja pre nego što ga bacite, prodate ili darujete.

Vodolija - eklektičnost

Poznati ste po svojoj eklektičnoj crti, zato ne obraćate puno pažnju na pravila i neke smernice dizajna već svoj životni prostor uređujete onako kako i odgovara vašem eklektičnom ukusu. Vama je jednostavno sve dozvoljeno, pa možete da slobodno kombinujete print s raznim dezenima, tufne s prugama, kao i sve ono što stvara vaš jedinstveni stil. 

Ribe- jednostavnost

Ribama je kao vodenom znaku najvažnija tačka u kući – kupatilo. Taj deo treba da izgleda što raskošnije i ugodnije za boravak. Najradije birate stambene prostore koji odišu i mame svojom udobnošću. Ipak, skloni ste jednostavnijim linijama koje su lakša za održavanje.

Izvor: Zadovoljna.hr 

apratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/