12 saveta kako da svoje potkrovlje pretvoriti u najlepši kutak doma!

7. U skučenim prostorima dobro je rešenje minimalističko kupatilo bez kade, s otvorenim tušem u kojem se voda sliva u podne odvode.

8. Iskoristite “nepravilnosti“ poput neobičnih niša i zakutaka – u njima možete držati potrepštine i knjige, ili ih lepo istaći dekoracijama.

9. U starim kućama dobićete poseban efekat ako zidove, ili samo deo zida, ostavite u originalnom izdanju: kamenu, opekama, “goloj“ žbuki... To može biti odlična protivteža modernom pokućstvu.

10. Za jedinstven retro ugođaj, kao glavni stilski akcent u prostoru, zadržite stare krovne grede u izvornoj boji drva. Ako vam se to čini “preteškom“ dekoracijom, obojite grede i celu okolnu krovnu konstrukciju u belo ili u neku vrlo svetlu nijansu. Tako ćete stvoriti mnogo “lakši“ ugođaj, a zadržati retro stil.

11. Zidove možete razigrati tapetama ili dekorativnim nalepnicama. Dovoljno je samo jedan zid obložiti tapetom, a ostale pustiti da “dišu“. Želite li tapetama da prekrijete sve zidove, pažljivo odaberite dezen da ne biste “zagušili“ prostor. Ekstravagantan ugođaj stvorićete ako tapetama obložite i krovne površine. Nalepnice pak najbolje dolaze do izražaja u jednostavnom okruženju: na jednobojnim zidovima ili nameštaju, ili kao ukrasi na stolariji, ogledalima...

12. Lebdeći ugođaj, a ujedno i odlične svetlosne efekte, postići ćete tako da u stepenice ili u pod ugradite (polu)prozirne staklene ploče (naravno, one koje podnose opterećenje hodanjem).

izvor: Zadovoljna.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/

‹ Prethodna 2 / 2 

KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin