Ako znamo koliko je sam Karl jedinstven i sklon ako možemo slobodno da kažemo jednom "gordom" luksuzu koji često mnogi protumače kao čist snobizam, onda možete samo da pretpostavite kako izgleda vila u kojoj taj isti Karl živi.

Kreativni direktor brendova Chanel i Fendi kupio je nemačku vilu još 1989. godine.

Iako danas živi u Parizu, Lagerfeld je praktikovao da u ovoj vili obitava tokom 90-ih, a kasnije ju je zadržao kao svojevrstan letnjikovac u kom bi uživao tek po nekoliko nedelja u godini. Inače ova vila je smeštena nedaleko od Hamburga a poznata je kao "Vila Jako", po Karlovom dugogodišnjem partneru Jacquesu de Bascheru koji je preminuo 1989.

Sama vila predstavlja upravo zbog toga sentimentalnu vrednost nemačkom dizajneru koji je dugi niz godina odbijao da je proda uprkos preseljenju u Pariz, iskoristivši uspomene na vezu ali i samu priču o vili za svoju knjigu Ein Deutsches Haus, koja je objavljena 1998.

Kako prenosi WWD, kuća na brdu sa tri spavaće sobe sagrađena je za jednog brodovlasnika tokom 20-ih godina dvadesetog veka, sa ciljem da liči na rimske vile sa velikim stepeništem, stubovima i atrijumom ispred.

Samu vilu okružuje prelep i prostoran vrt, dok sa stepenica se pruža pogled na reku Elbu. Enterije krase teške draperije, dosta svetla, nepregledne police knjiga i vintage nameštaj te i veliki Bechstein klavir koji se nalazi u glavnom dnevnom boravku.

U nastavku pogledajte nekoliko najzanimljivijih kadrova ove velelepne vile:

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/