Već odavno postala je tradicija da inspiraciju za stil potražimo na Instagramu od blogera, urednika, influensera, omiljenih IT dama pa zašto onda ne bismo od njih pokupili i nekoliko sjajnih dekor ideja?Opšte je poznato da ljudi koji imaju sjajan osećaj za stil, imaju jednako odličan afinitet i prema enterijeru te žive u stanovima i kućama koje su perfektno uređeni, sa ukusom.

Evo šta nam savetuju Pandora Sykes i Alex Stedman, odnosno njihovi profili kada je u pitanju dekorisanje enterijera:

1. Pretvorite svoju spavaću sobu u budoar

Buduoar, taj mali poseban prostor nalik elegantnom salonu koji služi za ulepšavanje i doterivanje san je svake dame, jednako koliko i garderober. Ukoliko vam prostor uu spavaćoj sobi dozvoljava, ugledajte se na Megan Ellaby te investirajte u kvalitetnu posteljinu fine teksture, mekane, glomazne jastuke koji više služe kao ukras nego što se koriste, okrečite bar jedan zid u zagasitu nijansu i izaberite atraktivan luster modernih linija.

2. Ne bežite od tamnih boja

Modroplava, zagasito zelena ili siva ne moraju da izgledaju hladno u prostoru ako odaberete pravu nijansu, a još više ako taj kutak onda dodatno oplemenite sa stolicom od plute, pamučnim jastucima u toplijim nijansama, biljkom i slikama. Boje su više nego poželjne u enterijeru koji je završio svoj ples sa minimalizmom, i prigrlio eksploziju boja koju je maksimilizam servirao.

3. Stylish garderober je must have

Ako ste dama koja prati i diše modu, u vašem domu ovaj detalj je potrebniji od kreveta! Niko ne očekuje da imate ogroman gardrober, kvadrature jedne sobe. Dovoljno je da ostavu ili jedan deo ormara pretvorite u simpatičan, chic i praktičan garderober.

4. Jedinstveni vintage komadi umeju da pokažu vašu pravu stranu

Znamo da vintage znači i ulaganje koje košta prilično, ali određeni bazari i antikvitet shop butici umeju da ponude i pristipačne komade poput starih svećnika, uramljenih postera i plakata iz ex-YU, te činija i kutija za nakit koje uvek mogu da izgledaju superchic na vašoj polici kraj kreveta.

5. Nijedan dom nije potpun ako nema slike

Ukoliko niste fan likovne umetnosti, ali obožavate film, možete da svoje zidove osvežite sa posterima omiljenih filmova. Tu je i grafika, kao i modne ilustracije kojih su fashion devojke prepune.     

6. Cveće svaki prostor čini lepšim i toplim

Parižanka Jeanne Damas spada u krug omiljenih Francuskinja. Ova chic devojka i street style zvezda, te i vlasnica brenda Rouje zna kako da svoj pariski apartman osveži i pretvori u rustičan šarmantan kutak. Naravno, sa svežim cvetnim buketima. 

7. Otvoreni bar

Ako planirate da se proslavite kao osoba koja pravi sjajne zabave, onda vam je otvoreni bar must have! Umesto da držite flaše vina, viskija i drugih alkoholnih pića po policama i kuhinjskim delovima, posetite stolara i nek vam on napravi jednostavan bar sa otvorenim ili staklenim policama gde ćete pored flaša držati i čaše, kao i šejkere.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/