Stari, nemalterisani zidovi. Sitne, starinske pločice po podu, drvena stolarija i stolice prefarbana u svetloplavu na nekim komadima nameštaja. Dekorativne lampe koje bacaju topao zlatnožuti odsjaj. Tanjiri, šolje i čajnici od unikatnog porcelana i keramike. Suvo, ukrasno cveće koje izgleda kao da je iz 18. veka. Etno podmetači od krupnog tkanja.

Stara peć i beskrajan niz ramova u kojima stoje posteri, slike i crno-bele uspomene. Časovnici, stare mašine, ploče i frizerske haube koje vise. Razglednice i četa mačaka koje zevaju, spavaju, uvijaju se oko vaših nogu dok ispijate čaj iz malih staklenih čaša. 

Ovde je sve toliko šarmantno i čarobno da poželite da vas odmah neko teleportuje u ovaj istanbulski kutak pod nazivom Cafe Naftalin.

Kafe dostojan turske Amelie Poulan nalazi se u istanbulskoj četvrti Balat, i to tamo gde najviše žive Jevreji i Grci.

Presladak art kafe-restoran krasi enterijer nalik nekoj rustičnoj bajci, prepun sitnih detalja u vrlo jarkim bojama od kojih prostorom najviše dominiraju crvena, plava i žuta.

Vlasnik je Grk, a na meniju pored turske kafe, postoje i sirijska i jemenska, čajevi, sok od nara i hrana koja se bazira na kuhinji južne Turske, te se spremite za začinjena i ljuta jela bogata proteinima ali i domaće pite i torte. 

Sam kafić nalazi se u prelepom starom delu Istanbula, te vam daje priliku da prošetate njegovim uzanim uličicama koje izgledaju isto kao i tokom 40-ih i 50-ih godina prošlog veka. 

Pogledajte u nastavku najzanimljivije slike iz kafića: