Poslednje pripreme: 10 jednostavnih trikova koji će učiniti da vaša novogodišnja jelka izgleda kao iz bajke

Foto: Profimedia

Ni ove godine nećemo da propustimo praznične radosti!

Iako neki u svom domu vole da imaju pravu jelku, nekad je ipak bolje i praktičnije odlučiti se za veštačku. Praktičnija je, a i nije potrebno da svaki dan usisavate iglice koje padaju i naravno možete da je koristite i sledeće godine.

Ali, ako vam se baš i ne sviđa kako vaša jelka izgleda, evo nekoliko načina kako je učinite lepšom.

1. Oko jelke omotajte girlandu koja može da se stopi sa granama da biste popunili praznine između veštačkih grana. Tako ćete dobiti bogatije drvo, a izgledaće prirodno.

2. Možete ga popuniti i sa borovim granama. Na taj način se pobrinuti za specifična "prazna" mesta kada pogledate svoju jelku.

3. Snežni izgled jelke možete postići pomoću vode i mešavine gipsane smese i lepka. Treba vam samo manja četka za farbanje kako biste što preciznije naneli sloj mešavine.

4. Metalni stalak jelke zamenite panjem kako biste stvorili što prirodniji izgled. Pripazite samo da sredinu panja izbušite tačno onoliko koliko vam treba da stane mali držač jelke.

A post shared by Sylwia Malinowska (@myborhouse) on Dec 22, 2017 at 11:36am PST

5. Okitite veštačku jelku svetlucavim ukrasima i kuglicama. Svetlost će se odbijati od takvih ukrasa, pa ćete imati utisak da vam je drvce gušće i bogatije.

6. Volumen možete dobiti tako što umesto da girlande u raznim bojama samo „sede“, iskoristite metalne grane vašeg veštačkog drveta kako biste ih obuhvatili i osigurali.

7. Vaša jelka može izgledati i višlje. Ispod stalka stavite nekoliko kanti pa je prekrite tkaninom ukrašenom božićnim motivima.

8. Želite li da sakrijete metalni stalak, isecite dno i ručke pletene korpe pa samu jelku sa stalkom postavite unutar nje.

A post shared by Jessica Ericsson (@bynilsgarden) on Dec 24, 2017 at 11:44pm PST

9. Zamaskirajte rupe između grana, a to ćete najbolje postići velikim mašnama. One će prekriti vidljive rupe i učiniti vaše drvce lepšim.

10. Jedna od najčešćih zamerki veštačkih jelki je to što nemaju miris. Međutim, to se vrlo lako može promeniti. Potrebno vam je samo nekoliko kapi eteričnog ulja.

Izvor: Zadovoljna

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...