Jezero Como je poznato kao luksuzno mesto za odmor, u kome obožavaju da borave mnoge poznate ličnosti.

Prirodne lepote, domovi cenjenih umetnika i vredne građevine, samo su deo neobične ponude ovog mesta koje tokom proleća i leta privlači veliki broj posetioca željnih relaksacije. 

Jedna od nezaobilaznih stavki pri poseti Koma je vožnja drvenim brodom, koji podseća na izuzetnu prošlost koje ovo italijansko mesto poseduje. Ujedno, oni vas mogu dovesti do najnedostupnih strmih podnožja na kojim se jedna za drugom nižu istorijske vile.

Jedna od onih koja izaziva najviše pažnje je vila u oblasti Riviera della Tremezzina.

Uređena u neoklasičnom stilu, ukrašena mermernim balkonima, plavim roletnama i papratima koji vire iz bašte, ova vila priziva scenu davno zaboravljenih zabava na kome se okupljala ekscentrična klasa milanskih plemića, koji su ovde provodili letnje dane i večeri, davnih 1700-ih godina. 

Ova vila je poznata pod nazivom Villa Sola Cabiati, ili La Quite.

Smatra se jednom od najlepših vila, a zanimljiva je činjenica da je u 18. veku predstavljala kuću za odmor bogatog vojvode Duke Gabrio Serbelloni.

Njegova deca su je transformisala u pravi barokni san, najviše zahvaljujući vrednim slikama, freskama, porcelanom, tapiserijama i nameštajom kojim je popunjem prostor.

Vila čak sadrži krevet u kome je spavao Napoleon sa svojom suprugom Joséphine de Beauharnais, prilikom boravka u ovoj velelepnoj vili. 

Vila koja poseduje šest spavaćih soba, ostala je u vlasništvu porodice Serbelloni stotinama godina, a u njoj su mogli da borave samo odabrani, dok je mamila poglede okolnih turista koji su žudeli da vide njenu unutrašnjost. 

Nedavno, luksuzan Grand Hotel Tremezzo je kupio vilu, te je stavio na raposloganje svim posetiocima. Za sada je poznato da će svi gosti hotela moći da uživaju u njenim sadržajima, dok će kolekcija izuzetne vrednosti biti dostupna za prikazivanje po dogovoru.

Možda najuzbudljivije vesti su da Grand Tremezzo planira da koristi vilu kao mesto za održavanje romantičnih večera, intimnih proslava, spekatularnih zabava,  uz mogućnost uživanja u popodnevnom ručku pod otvorenim nebom. 

Na sledećoj strani pogledajte naredne fotografije vile Sola Cabiati...

PageBreak

Na sledećoj strani pogledajte preostale fotografije vile Sola Cabiati...

PageBreak

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/