U doba globalne ekonomske nesigurnosti, većina ljudi pametno ulaže novac, a možda čak to i ne čini, nego će pre sačekati neka bolja vremena za takve akcije. 

Ipak, uvek postoje i izuzeci, oni koji se na to uopšte neće obazirati, već će posegnuti  u svoj dupke ispunjen džep. 

Kada je u pitanju prodaja nekretnina, 2016. godina ostaće tako upamćena kao rekordna po uspešnoj prodaji onih najskupljih na svetu. 

Prema pisanju portala The Spaces u nastavku vam donosimo top 6 kuća (i stanova) koje su smesta pronašle svoje nove vlasnike, bez obzira na vrtoglavu cenu. Pogledajte kako izgledaju i gde se nalaze…

1. Taohuayuan, Hong Kong (prodata za 154 miliona dolara)

Reč je o spektakularnoj rezidenciji u Kini koja se proteže na oko 72.000 kvadratnih metara, a koja je istovremeno i najskuplja nekretnina ikad prodata u toj zemlji. Ima 32 spavaće sobe, bazen, vinski podrum, nekoliko vrtova i nalazi se na UNESCO-ovoj Listi svetske baštine.

foto: Instagram/idealistapt

2. The Playboy Mansion, Kalifornija (prodata za 100 miliona dolara)

Jedna od najpoznatijih kuća na svetu u kojoj su živele mnoge najpoznatije Playboy zečice. Sada je kuća dobila novog vlasnika, a ima kućni bioskop, zasebnu kuću za goste, dozvolu za zoološki vrt, a novi vlasnik navodno mora da nosi svilene pidžame po uzoru na Hugha Heffnera.

foto: Instagram/upsidedownla

3. 301 N Carolwood Drive, Kalifornija (prodata za 100 miliona dolara)

Čak 10 kupatila, 20 spavaćih soba, košarkaško igralište, garaža za 10 automobila i cena snižena za čak 50 hiljada dolara odmah u samom startu. Sve to zajedno bile su povoljni uslovi za novog vlasnika ove arhitektonske i moderne senzacije koja se proteže na 30.000 kvadratnih metara.

foto: Coldwell Banker

4. Crespi Hicks Estate, Texas (prodata za 100 miliona dolara)

Neka vas ne zavara pomalo klasičan izgled eksterijera, jer je dovoljno spomenuti da je celo predvorje kuće ukrašeno mramorom. Kuća ima 7 spavaćih soba, predivne vrtove, ali isto tako i dve zasebne kuće za goste i naravno, prikladno mesto gde može da sleti i helikopter. Još jedno prevozno sredstvo novih vlasnika.

foto: Instagram/Douglas Newby

5. Penthouse, 432 Park Avenue, New York (prodat za 87,7 miliona dolara)

Reč je o rekordnoj prodaji nekretnine u New Yorku ove godine. U pitanju je penthouse, stan na samom vrhu jednog od najviših oblakodera u Velikoj jabuci. Osim spektakularnog pogleda na grad, novi vlasnik na raspolaganju ima prostor od 8.255 kvadratnih metara u koje su implementirani najlepši i najskuplji dizajnerski predmeti.

foto: DBOX for DIM Group and Macklowe Properties

6. Crow Mansion, Texas (prodata za 59,9 miliona dolara)

U pitanju je kuća koja iza sebe ima i istorijski moment koji se itekako svideo novom vlasniku. Reč je o još jednoj klasičnoj američkoj lepotici koja je okružena beskrajno lepom okućnicom i zelenilom i još lepšim enterijerom.

foto: Dallas News

Izvor: buro247.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/