Novac ne može kupiti sve, ali može da vam obezbedi nezaboravne trenutke u vašem malom (ili ovom slučaju velikom) privatnom parčetu raja.

Pošto nam većina velikih zvezda dolazi iz sveta Holivuda ili sa svetski poznatih modnih i pevačkih scena, donekle nam je i jasna potreba za megalomanskim zdanjima, koja je uobičajena sa one strane atlantika.

Ipak, ne možemo da se ne zapitamo šta raditi u kući sa osam kupatila i deset spavaćih soba, kada ih sve upotrebiti? Ali odgovor je sasvim razuman. Naime, s obzirom da su tokom većeg dela godine angažovani na projektima koji mogu trajati mesecima i to u sasvim desetom delu sveta, poznate ličnosti svoje odmore rado provode u društvu prijatelja, kao i širih članova porodice, koje tokom godine ne viđaju.

No, to i dalje ne znači da im išta manje zavidimo. 

Mark Wahlberg u ovoj vili koja se nalazi na Beverly Hillsu poseduje sedam spavaćih soba i čak deset kupatila, više nego dovoljno za njegovih četvoro dece i suprugu Rheu Durham.

foto: Profimedia

Getaway home kreatorke Donne Karan nalazi se na Turks i Kajkos ostrvima, nedaleko od Bahama, a vrednost mu se procenjeuje na neverovatnih 39 miliona dolara. Naime, čitavo zdanje, kao i sav nameštaj u njemu, napravljen je od prirodnih materijala. U ovoj vikend vili nalazi se i luksuzni spa, kao i infiniti bazen sa čarobnim pogledom. Česti gosti na dizajnerkinom privatnom parčetu raja su njeni bliski prijatelji Brad Pitt i Angelina Jolie.

foto: Profimedia

Julia Roberts svoje odmore najradije provodi u porodičnom okruženju i to u njenoj vikendci na Havajima, koja ima sedam spavaćih soba, dok prednji deo kuće okružuje prostrano dvorište sa mnoštvom zelenila, a zadnji gleda na more. Vrednost ovog ličnog porodičnog odmarališta procenjuje se na 21 milion dolara. 

foto: Profimedia

Pored nekoliko kuća koje poseduju, Beyonce i Jay Z tokom odmora iznajmljuju i ovo zdanje u Hemptonima, a dvonedeljni boravak u ovoj vikend vili koja pored prostranog dvorišta i bazena, poseduje i 12 spavaćih soba, rampe za skejtbord i climbing zid, košta 50.000 dolara.

foto: Profimedia

Vila iz 18. veka koja se nalazi na jezeru Komo u Italiji u vlasništvu je Georga Clooneya već petanest godina. Glumac i njegova supruga Amal veći deo prolećnih i letnjih meseci provode u ovom velelepnom zdanju. Međutim, zbog konstantne opsade paparacija Clooney razmišlja o prodaji, a nedavno je za nju dobio ponudu koju je zaista teško odbiti, od čak 100 miliona dolara.

foto: Profimedia


PageBreak

Svetski popularna voditeljka Oprah Winfrey nalazi se na 21. mestu Forbesove liste najbogatijih, te ne čudi što se njen letnjikovac u santa Barbari prostire na površini od neverovatnih 7.000 kvadratnih metara. Ovaj prostor podrazumeva i deo šume, jezero, kao i nekoliko zdanja na samom imanju, vrednost mu je procenjena na 90 miliona dolara.

foto: Profimedia

Iako poseduju luksuznu vilu u Los Anđelesu, kao i jednu u Nju Orelansu i na Santoriniju, Brad Pitt i Angelina Jolie su pre par godina postali vlasnici luksuzne escape destinacije u Valpolićeli, italijanskoj regiji poznatoj po proizvodnji vina. Imanje se prostire na površini od 5.500 kvadratnih metara, dok sama vila poseduje 15 spavaćih soba, sedam kupatila, dva bezena, teretanu, nekoliko đakuzija i mini bioskop. Vrednost poseda iznosi ukupno 40 miliona dolara.

foto: Profimedia

Ne, ovu nisu Bahami, iako ovaj letnjikovac jeste građen u stilu arhitekture najzastupljenije na ovom ostrvu. Nalazi se na Džupiter Ajlandu, pripojenom uz floridsku obalu, a u vlasništvu je pevačice Celin Dion. Zadnja strana kuće gleda na more, a frontalni deo na grandiozan bazen, kao i niz mini bazena i svojevrsnih mini zdanja. Vrednost velelepnog poseda procenja je na 72 miliona dolara. 

foto: Profimedia

U najglamuroznijem njujorđkom komšiluku, Hemptonima nalazi se ova ljupka vila, a u njoj letuje latino diva Jennifer Lopez. Pevačicin letnjikovac nalazi se na površini od 2.600 kvadratnih metara, dok sama vila poseduje osam kupatila i isto toliko spavaćih soba. Procenjena vrednost imanja je 10 miliona dolara.

foto: Profimedia

Vila koja izgleda popout onih iz romana sestara Bronte, okružuje zaista impozantan komšiluk Chris Rock, Alicia Keys and Mary J. Blige u ovom luksuznom delu Nju Džerzija poseduju sopstvene, ništa manje veličanstvene domove za odmor. Teniski teren, bazen, pa čak i mini vodopad nalaze se iza ove lepotice, a pripadaju reperu Puff Dady - ju, a sama vrednost imanja procenjuje se na deset miliona dolara.

foto: Profimedia