Sex and the city, Friends, Big Bang Theory: Ovoliko bi koštalo mesečno iznajmljivanje stana iz popularnih serija

foto: Profimedia

Bili smo sasvim sigurni da je kirija za ovakvav prostor u nekoj od svetskih metropola kao što je Njujork, poprilično pozamašna, ipak neke cifre su nas iznenadile.

Kada uzmemo u obzir lokaciju, ali i veličinu stanova u kojima su smeštene radnje nekih od omiljenih nam serija sa tv ekrana, izvesno je da bi mesečno za ovakav dom trebalo izdvojiti jedno čitavo malo bogatstvo.

Mada se recimo stan u kome živi Carrie Bradshaw ne čini naročito velikim, nalazi se na prilično lepoj i popularnoj lokacji, delu Menhetna pod nazivom West Village, i upravo je to ono što bi u realnosti diktiralo pozamašnu cenu iznajmljivanja. Filmski dom drage nam novinarke koja vodi kulumnu Sex and the City, već godinama uključen je u redovnu turističku turu Njujorkom. Pre četiri godine ovaj stan je prodat za 9.85 miliona dolara.

U stvarnom životu Carrie bi sa svojom platom kolumnistkinje sebi teško mogla priuštiti ovakav dom.

Isto važi i za čuveni Monikin stan iz serije Friends, u kome je snimljeno najviše scena.

Iako je unutrašnjost samog stana zapravo set smešten u Holivudu, što podrazumeva i stanove ostalih likova, ali i čuveni Central perk kafe, koji zapravo ni ne postoji, zgrada u kojoj žive Prijatelji zaista postoji i nalazi se na jednoj od najskupljih lokacija u Njujorku - čuvenom Greenwich Villageu.

Ali da krenemo redom:

How I met your mother - 3.700 dolara mesečno

foto: print screen youtube

Will and Grace - 6.750 dolara mesečno

foto: print screen youtube

Sex and the city - 2.700 dolara mesečno

foto: print screen youtube

Nastavak pročitajte na sledećoj strani  1 / 2 Sledeća ›

Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin