Opremanje stana može biti zabavna avantura ili potpuni haos, u zavisnosti od toga kako se organizujete. Naravno, najjednostavnija varijanta jeste unajmljivanje stručne pomoći, arhitekte su tu da vas oslobode zamorne potrage po radnjama, razmišljanja o šarkama i tiplovima, kao i beskrajnih rasprava sa majstorima...

Ali, ova opcija oslobodiće vas i znatnog dela budžeta. 

Razvoj online scene doneo nam je novi trend, a to su sajtovi koji nude usluge digitalnih dizajnera enterijera. Dižete obrvu? Pa zamislite to kao mogućnost da angažujete nekoga ko će vaše Pinterest table lako prevesti u vašu realnost!

Ovi sajtovi nude usluge dekoratera po pristupačnim cenama. Možete živeti bilo gde, a ipak unajmiti modernog dizajnera iz Njujorka. Postoji nekoliko opcija, da vam pošalju nacrt stana uz predloge paleta i stila, pa sve do linkova gde možete kupiti predložene komade nameštaja (nažalost zbog neodogovarajućeg zakona o online shoppingu, ovaj koncpet je još teško primenljiv kod nas).  

(7 legendarnih dizajnera koje bi svaki ljubitelj dekora morao da zna)

Decorist

Ovaj sajt nudi tri nivoa usluge: početni paket košta 199, srednji 499, a usluge proslavljenih dizajnera naplaćuju 799 dolara.  Možete birati da li ćete sarađivati sa mladim dizajnerima, onima koji imaju najmanje pet godina iskustva, ili sa onima kao što su Rachel Ashwall i Chloe Warner. Pošto izaberete svoj paket dovoljno je da „aploadujete“f fotografije prostora, slike inspiracije i planirani budžet. U roku od 10 radnih dana dobićete dva različita predloga uređenja. Zatim se možete čuti sa svojim dizajnerom preko telefona, ili Skypea. Uz tlocrt poslaće vam i shopping listu, kao i instrukcije kako da orijentišete nameštaj. Nude i opciju kupovine za klijenta i isporuke na vrata. 

decorist.com

Laurel & Wolf

Pošto rešite test koji uključuje „aploadovanje fotografije vašeg stana i dimenzija prostora, dizajneri sa ovog sajta poslaće vam nekoliko kroki rešenja. U zavisnosti od toga koliko novca želite da potrošite (obična usluga košta 299 dolara po prostoriji, dok premium paket ide i do 499 dolara po prostoriji) možete da odabereti dizajnera čiji vam se rad najviše dopada. Na sajtu postoji deo namenjen komunikaciji i tamo jedan na jedan možete proćaskati sa svojim enterijeristom. Na kraju ćete dobiti mood board, tlocrt, detaljnu shopping listu, kao i instrukcije za uklapanje nameštaja. 

laurelandwolf.com 

(Najnoviji trendovi u enterijeru koji nam stižu ovog proleća)

Havenly

Havenly vam nudi dve opcije, prva za 79 dolara po prostoriji uključuje izbor dizajnera, mood board sa inspiracijom, preporuke komada i ponudu da vam preporučen nameštaj i kupe u vaše ime. Paket od 199 dolara uključuje sve ovo uz 3D skicu prostorija i precizna uputstva. Ako ne možete da se odlučite za dizajnera, rešite test koji će vas spojiti sa onim koji razmišlja slično kao i vi. Kako bi sve bilo još lakše, na samom sajtu postoji odeljak online shop, gde možete direktno poručiti sve za vaš sveže redizajniran prostor. 

havenly.com 

Homepolish

Hompolish je odgovoran za neke dobro poznate prostore, njihovi dizajneri sredili su kancelariju blogerke Leandre Medine, kao i redakciju sajta Refinery29, ali i stan poznatog Instagramera Patrickaaa Janellea (A Guy Named Patrick). Pored usluge na sajtu Homepolish nudi i konsultacije u 15 većih gradova u SAD, kao i popust na nameštaj kada dođe do naručivanja, Pošto napravite nalog na ovom sajtu možete birati da li želite dnevnu uslugu koja podrazumeva da će vam dizajner biti na raspolaganju tri sata, ili želite paket koji podrazumeva ukupno 10 sati rada na vašem projektu. Zatim možete birati da li želite da sarađujete sa arhitektama sa manje ili više iskustva, razlika je oko 30 dolara po satu. Takođe, njihov online magazin jeste sjajan izvor inspiracije.

homepolish.com 

Tekst: Jelena Karakaš

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija