Najnoviji trendovi u enterijeru koji nam stižu ovog proleća

Foto: Instagram / elledecor

U prolećnom maniru, osvežite svoj dom i ispunite ga novom, prijatnom energijom.

Pored spremanja ormara i velikog čišćenja koje sledi tokom narednih dana, proleće samo po sebi zahteva i unošenje vedrine u naš životni prostor.

(Tajne francuskog uređenja enterijera: Kako da dekorišete stan na pariski način)

Ako ste ostali bez ideje i niste sigurni kako da napravite funkcionalne i jednako moderne promene, Elle je tu da pomogne. Samo za vas izdvojili smo najnovije trendove u svetu dekora koji će vam sigurno pomoći da pronađete idejno rešenje!

Crni i beli dekor

Minimalizam je u modi. Dok su jasni simboli i deseni bili veliki hit pre nekoliko godina, primetili smo da su palete prigušenih boja zamenile jarke. Zapravo, crna i bela koje diktiraju jednostavnost, minimalizam i praktičnost.  

Foto: Hall of Homes

Mat finiš

Prošla godina je bila u znaku metalika. Ovog proleća, Etsy kompanija koristi potpuno različitu teksturu u proizvodnji svoje robe, uključujući oksidisane metale, mat glazuru i krediranje (tzv. chalk paint bojenje). Najbolja stvar? Dekor sa mat finišom izgleda fantastično pored metalik stvari, tako da ih možete jednostavno uklopiti sa prošlogodišnjim trendom. 

Foto:Etsy.com

Komadi od raznovrsnog pletiva

U poslednje vreme boho stil je postao veoma popularan. Ove godine raznovrsne tehnike pletenja, poput  tuniskog heklanja koje je kombinacija heklanja i pletenja, su svoju primenu našle i u dekoru. Ne znate kako da inkorporirate ovaj trend iz sedamdesetih u vašem domu? Nema osobe koja ne bi volela da odrema u ovoj ležaljci, tako da možete poći upravo od ove stavke. 

Foto:anthropologie.com

Mermerni ukrasi

Mermer je još jedan od velikih trendova u dekoru. Ali pre nego što pomislite na dosta visoku cenu, važno je da shvatite da treba da birate mali detalj izrađen od ovog materijala. Dakle, potražite svećnjake, sakssije, podmetače za čaše i simpatične satove.

Foto:Etsy.com

Sivi drveni pod

Vodeći se trendom da je manje više, ljudi su odbacili drvene zidove i monograme za sofisticirane podove od tvrdog i kvalitetnog drveta u sivoj boji. 

Foto:Vosges Paris

Svetski tradicionalni materijali 

Dok su mud cloth (afrička tehnika bojenja platna sa apstraktnim desenima) i shibori tehnika obeležile 2015. godinu, ove sezone nam dolaze vezeni detalji i pletene tkanine. 

Foto: leifshop.com

Rustične kuhinje

Moderne, rustične kuhinje su zamenile mediteranski stil koji je vladao u svetu dekora nekoliko godina unazad. 

Foto: Instagram / blessedmommatobabygirls

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...