Skandinavci znaju kako da urede životni prostor. Kao da im taj talent dolazi prirodno, bez previše opterećivanja i razmišljanja...

(Skandinavski raj: Najlepše potkrovlje od 60 kvadrata)

Gotovo svaki skandinavski stan, bez obzira na kvadraturu, izgleda kao da je sad izašao iz nekog savršenog kataloga u kojem vlada perfektan dizajn. Svu eleganciju tog skandinavskog promišljanja možete doživeti u ovom prozračnom stanu od 90 kvadrata koji je smešten u zgradi iz 1940. godine.

Vlasnici su zadržali neke izvorne elemente poput veličanstvenog kamina koji krasi dnevnu sobu i kuhinjskih elemenata koji su renovirani i prefarbani u belo.

(Jednostavan + eklektičan: Najsavršeniji skandinavski apartman koji smo videli)

Kroz ceo stan provlači se igra crne i bele, omiljena u skandinavskim prostorima. Nenametljiva, baš poput njih samih, ova kombinacija (ne)boja deluje sofisticirano i ako je pametno izvedena vizualno povećava prostor.

Stan ima dve spavaće sobe, prijatan dnevni boravak, radnu sobu, kuhinju i dva toaleta. U dnevnom boravku centralnu poziciju zauzima bela sofa sa dva minimalistička stolića od čelika, kao i elegantan stari kamin koji je još u funkciji.

Iz dnevne sobe ulazi se u radnu prostoriju koja je zbog pozicije uvek okupana suncem. Jednostavan pristup uređenju vidljiv je i ovde, te prostorom dominira beli drveni sto na kojem su postavljene lampe.

U radnoj prostoriji se može i predahnuti na luksuznoj kožnoj fotelji. Spavaće sobe su maksimalno iskorišćene i funkcionalne te se u njima nalaze osnovni elementi poput drvenih polica i ugradnih ormara.

Izvor: buro247.hr

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija