U poznatoj staroj školi Ons Dorp u Amsterdamu, nekadašnje učionice i prostor za vežbanje zamenili su različiti stanovi. Svaki od njih predstavlja fantastično iskorišćen i uređen prostor, ali se među njima posebno izdvaja rad dizajnera iz Standard Studia iz Amsterdama. 

(Vrhunsko rešenje za 34 kvadrata: Moderan enterijer u srcu Moskve)

Zanimljiv dizajn je potpuno rasformirao nekadašnju zbornicu koja je sada pretvorena u spavaće sobe, dok je učionica postala prostran dnevni boravak, u kome može da uživa petločana porodica. Ovako raspoređen prostor i sam enterijer izgledaju fantastično!

S obzirom da ovaj stan poseduje visoke plafone, dizajneri su to odlično iskoristili za galerije koje služe kao prostorije za spavanje i odmor. Shodno tome, ovaj veliki i komforni prostor je omogućio da se u jednom prostoru organizuje više celina: kuhinja, dnevnji boravak, kupatilo, igraonica i radna soba. 

Na prvi pogled za konstruisanje ovog prostora čini se da je trebalo uskladiti mnogo ideja, ali zahvaljujući velikoj kvadraturi- ovo  je bilo veoma lako izvesti. Prostor je na ovaj način dobio sasvim drugačiji izgled- on je ispunjen i prostran.

Ono što smo uspeli da saznamo direktno od dizajnera iz Standard Studia, je da pri uređivanju stana posebno obratite pažnju na male, skrivene delove koji će vam poslužiti za odlaganje stvari. Oni će odlično organizovati ceo prostor koji će vizuelno izgledati veoma dobro. 

(Najčarobniji stan u Parizu)

Što se tiče stvari za odlaganje, najbolje je prilagoditi nameštaj samom prostoru, odnosno raditi ih po narudžbi. Jedan od njih je fantastična ostava koja se nalazi na samom dnu stepenica kao i praktična drvena klupa (zajedno sa ormarom) koja prvenstveno služi za sedenje, ali i mesto gde dse mogu odložiti positnice.

Pored uvođenja ovih finih i praktičnih delova- koji su stanu dali moderan izgled, dizajneri su ostavili delove betonskog poda i gvozdene ograde, koji u kombinaciji sa svetlim drvetom daju prostoru toplotu i prijatnu atmosferu.

Tekst: Kristina Milošev

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija

Sigurno se pitate šta su na umu imali talentovani dizajneri kada su rešili da preurede staru školu u jedan moderan i komforan stan? Odmah da vam kažemo: dobru ideju!