Australski često nagrađivani arhitektonski studio MCK iz Sidneja je uspeo da skroman bungalov transformiše u kuću iz snova u kojoj se vrt spaja s unutrašnjosti kuće. Rezultat je veličanstven i razbija naše mentalne okvire na način da smo u stanju videti australijske cvetne pupoljke s kauča.  Vlasnici su baš poput bungalova bili skromni, jednostavni i hteli da poseduju dom u kom će moći da se povežu s prirodom.

Arhitektonski studio MCK radio je u uskoj saradnji s dizajnerskim studiom Spirit Level Design koji je odlično osmislio kako ostvariti stvarnu povezanost s eksterijerom i enterijerom. Vrt i ogromna stena koja se nalazi u njemu postali su ključni delovi u novom arhitektonskom sistemu prema kojoj gravitira dnevna i spavaća soba.

Prvi ssorat se krije u crnom krovu koji se savršeno stapa s ostatkom krajolika kada ga pogledamo s ulice. Krov podupiru dva snažna stuba koja se nalaze u suprotnim uglovima tako otvarajući  pogled prema vrtu, šumi i nebu. Gotovo da ne postoji prostorija u kojoj se ne osećate direktno povezani s prirodom, a mir koji možemo osetiti i preko fotografija pruža potpuno relaksaciju 24h.

izvor: wall.hr