Skandinavski enterijeri: Duplex sa staklenim podom

foto: freshome.com

Moderan i elegantan stan u kome bismo lako mogli da se zamislimo!

Ovaj elegantan stančić na dva nivo s potkrovljem u kojem se dnevno svetlo odražava u svakoj prostoriji, nalazi se u slikovitoj ulici u samom centru Stokholma u Švedskoj. Sa svojih ukupno 117 kvadratnih metara raspoređenih na dva sprata, ovo potkrovlje nikako ne spada pod male prostore iako prevladava bela boja koja optički povećava prostor.

Stan na prvom nivou ima spavaću sobu, trpezariju, kupatilo, radni prostor i kuhinju, a na drugom se nalazi savršena glavna spavaća soba i galerija s posebnim detaljem koji ovaj stan u potkrovlju čini jedinstvenim i krajnje atraktivnim.

Najspektakularniji dizajnerski detalj ovog potkrovlja je stakleni pod galerije koji krasi strop hodnika, povećava prostor te optimizira prirodnu rasvetu. Stepenicee napravljeno od masivnog drva i stakla izgledaju kao da plutaju dok vas vode prema galeriji za opuštanje. Galerija i glavna spavaća soba su odvojene staklom, dok je spavaća je soba u obliku slova „V“ kako bi najbolje iskoristila prostor koji je uslovljen potkrovljem.


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin