Pitanje novogodišnje jelke je nešto slično onoj dilemi koju imamo pred krznom – naravno da ne želite da „ubijate“ borove, ali veštačke jelke prosto nikada ne mogu izgledati tako dobro! Pa, rešenje (bar kada su drvca u pitanju), može da bude potpuno novi pristup, odnosno osmišljavanje praznične dekoracije bez klasične jelke.

Za ovu opciju potrebno je malo truda, ali verujemo da ćete uživati u procesu!

Na Youtube-u smo pronašli zanimljiv DIY video u kome je objašnjen postupak, korak po korak, za kreiranje originalnog drvceta koji će oplemeniti prostor. Ovakva jelka idealna je za male stanove - ne zauzima mnogo prostora, veličinu možete sami da odredite, ne trebaju vam ukrasi, a uz to možete da se odmorite od svakodnevnog usisavanja opalih bodljica sa prirodne jelke.

Dobra vest je, takođe, da vam novac gotovo uopšte nije potreban. Pripremite stare sijalice (u videu su korišćene one u obliku snežnih pahuljica), kanap i drvene štapove.

Poređajte štapove od najvećeg ka najmanjem, uvežite ih u obliku jelke i dekorišite svetiljkama. Detaljan postupak, koji se sastoji od samo nekoliko koraka, pogledajte u videu.