Dovoljno prostora za druženja s porodicom i prijateljima, maksimalan pogled na more i minimalan pogled na susedne kuće kako bi se postigla intima, bile su tri početne tačke u izgradnji ove prekrasne kuće koju potpisuje studio SAOTA u saradnji s dizajnerima interijera Antoni Associates.

Kuća za odmor projektovana je za mladu obitelj u južnoafričkom zalivu Silver Bay, takođe poznatom i po zaštićenim vrstama delfina, a time nestvarna čarolija života u ovom zalivu postaje i veća.

Dizajn kuće pratio je tri glavna uslova prirodnih geografskih uzvišenja tako da su sam ulaz u kuću i dnevni boravak podignuti na viši nivo, dok su spavaće sobe na nižoj. Time je pogled na more i zaljev najljepši iz prostorije gde se najviše i boravi tokom dana.

S unutrašnje strane kuće nalazi se bazen na otvorenom, na mestu gdje se tokom dana zadržava najviše sunca, a u hladovini veliki sto i letnja kuhinja za ugodna druženja. Spoljni dvorišni deo se savršeno nadovezuje na gornji nivo gde su smešteni dnevni boravak i velika kuhinja s dodatnom terasom za opuštanje. Jednostavne kružne spavaće sobe smeštene su na nižem nivou, a velike staklene stene omogućuju i iz ovih delova kuće očaravajuć pogled na more.

Enterijer kuće čini sofisticiran miks nameštaja i boja za ugodan i opušten način života. Prirodno kanadsko drvo, ugljenaste i sive nijanse tkanina povezane su s "ispranim" tonovima afričkih kolorističkih motiva na jastucima, pokojim tepihom te detaljima u kući. A velike udobne sofe kojima prostorije obiluju naprosto zovu na opuštanje. 

izvor: buro247.hr

Iako smo u zimskim danima i teško nam je zamisliti ovakav topli raj, ovo je kuća u kojoj bismo rado proveli zimu. Baš svaku.