OVAN 

Posao – Merkur se okrenuo u vašem znaku što ukazuje da maksimalnu pažnju posvetite novim poslovnim prilikama. Zato ne brinite ukoliko stari posao bude u stagnaciji, jer se rađaju nove ideje koje mogu da donesu veliku zaradu. Bićete u situaciji da svoju slabost pokažete tamo gde nije poželjno.

Ljubav – Ne započinjite novu vezu pre nego što raščistite sa starom, pogotovo što su Merkur i Venera u vašem znaku, pa mogu doneti mnogo konfuzije. Suprotna strana preteruje sa posesivnošću, što vas najviše muči.

Zdravlje – Zdravstvena situacija se polako, ali sigurno stabilizuje, pa nema razloga za zabrinutost.

BIK 

Posao – Povratak iz retrogradnosti Merkura i Venere i njihov prolazak kroz vaše dvanaesto polje ukazuje na neophodnost da se mnogo toga ispravi. Neke poslovne ciljeve želite da ostvarite po svaku cenu, ne obazirući se na prepreke. Pitanje je koliko dugo ćete moći da izdržite ovakav tempo.

Ljubav – Prisustvo Venere u dvanaestom polju najavljuje avanturu, a Merkur nesporazum. Izbegavajte posesivne i ljubomorne situacije, jer ste i bez njih dovoljno nezgodni. Prepustite se osećanjima i pokušajte da ispunite skrivene želje, ali ne preterujte.

Zdravlje – Zbog nekontrolisanog konzumiranja pića i hrane, većinu predstavnika znaka očekuju stomačne tegobe.

BLIZANCI 

Posao – Zbog Marsa ste previše impulsivni i često donosite odluke bez mnogo razmišljanja nego zasnovane na trenutku. Narednih dana potrebno je da u poslu budete više razumni i praktični. Okolinu šarmirate na razne načine, zavisno od toga šta trenutna situacija zahteva.

Ljubav – Ukoliko ne budete u prilici da zadovoljite snažan libido koji vam Mars daje, energiju preusmerite na neki kreativan posao. Obratite veću pažnju na potrebe drugih, pogotovo partnera.

Zdravlje – Problemi sa bubrezima, urinarnim traktom i žlezdama mogu se ispoljiti tokom ovog perioda, ukoliko ste se nemarno odnosili prema zdravlju.

RAK 

Posao – Prolazite kroz krizu odnosa sa okolinom koju prikazuje Mars u vašem dvanaestom polju. Kriza nije bezazlena, naprotiv, pripremite se na mnogo potresa. Otvorite sva čula kako biste izbegli gubitke i pogrešne poteze. Sa krizom istovremeno idu i šanse, pa je potrebno da razlučite opasnost od povoljnih prilika.

Ljubav – Na poslu postoji osoba koja je jako zainteresovana za vas. U ovakvim situacijama obično donosite komplikovane zaključke i imate teškoće u komunikaciji. Pokušajte da se opustite, jer ćete lakše doneti odluku.

Zdravlje – Moguće su prolazne tegobe sa grlom, prehladom i padom imuniteta. Ukoliko ih ne sanirate na vreme, mogu postati hronične.

LAV 

Posao – Veoma ste aktivni i mislite da sve možete da kontrolišete. Ne udubljujte se u tuđe probleme jer ni sopstvene niste u stanju da rešite. Savete bi trebalo davati samo ukoliko ih neko od vas traži. Pokušajte da se distancirate od sredine, lakše ćete se izboriti sa nekim problemima.

Ljubav – Ego vam ne dozvoljava da priznate greške koje ste načinili tokom prethodnog perioda. Povratak Venere u direktan hod i njen boravak u vama trigonskom Ovnu pruža mogućnost usklađivanja sa okolinom i prevazilaženje nesporazuma.

Zdravlje – Većina vaših zdravstvenih neprijatnosti uzrokovana je velikim vremenskim oscilacijama, na koje reagujete veoma burno.

DEVICA 

Posao – Merkur je konačno direktan, što znači da se problemi na poslu polako rešavaju. Uprkos stagnaciji teških problema, nezadovoljni ste jer želite da ubrzate rešenja. Samo strpljenje će vam pomoći da se izborite sa najvećim neprijateljem – samim sobom i svojom brzopletošću. Ne ponašajte se autodestruktivno i budite umereni u svim idejama.

Ljubav – Vreme je da temeljno pristupite organizaciji emotivnog života. To znači da se bavite principima na kojima počiva uspešna veza, a ne da menjate svaku sitnicu.

Zdravlje – Bolesti vezane za infekcije i psihičke probleme zahtevaju ozbiljniji pristup.

VAGA 

Posao – Venera, vladar znaka i Jupiter, koji je u vašem znaku ulaze u nezgodan opozitni odnos i izlažu vas brojnim odlukama od kojih će neke biti kontradiktorne. Problem je u tome što počinje da vas izdaje strpljenje i što niste spremni na kompromise, jer ste već dugo pasivni. Sačekajte povoljan trenutak da krenete u akciju.

Ljubav – Sklonost ka gunđanju i obraćanju pažnje na detalje pokušajte da svedete na razumnu meru. Venera i Merkur u vašem sedmom polju ukazuju na brojne promene u emotivnom životu.

Zdravlje – Već duže vreme vaš glavni zdravstveni problem je zadržavanje tečnosti u organizmu. Krajnje je vreme da potražite pomoć lekara.

ŠKORPIJA 

Posao – Iako je Mars u dobrim aspektima sa svim planetama polako se približava opoziciji sa Saturnom i samim tim podiže tenziju. Ovu nedelju obeležiće mnogo nesporazuma i neslaganja sa okolinom. Ukoliko nastupate u javnosti sa nekakvom prezentacijom, budite veoma oprezni da ne napravite grešku.

Ljubav – Mars i Venera čine dobar aspekt i omogućavaju nekoliko kontakata sa zanimljivim osobama. Međutim, Sunce u Biku, znaku sedmog polja, ukazuje na potrebu da se stvari uozbilje i dođe do veze. Mnoge Škorpije će na tom putu biti biti u prilici da promene stvari.

Zdravlje – Većina vaših zdravstvenih tegoba povezana je sa preterivanjem. Budite umereniji u svemu i neće biti problema.

STRELAC 

Posao – Mars u sedmom polju razotkrio je ko vam je zaista saradnik, a ko prikriveni oponent čiju ste opstrukciju trpeli duže vreme. Od tada se situacija mnogo promenila, ali ćete morati od nečega da odustanete, što ćete teško prihvatiti. Uprkos svemu, do uspeha dolazite isključivo kroz saradnju, pa ukoliko želite da ona bude dobra moraćete da izbacite otrovne žaoke iz svoje igre.

Ljubav – Prisustvo Marsa u sedmom polju unosi mnogo napetosti u vezu i odnos sa partnerom. Najvažnije je da budete spremni da presečete neke odnose u kojima ne pronalazite sebe u budućnosti.

Zdravlje – Zbog nekontrolisanog konzumiranja hrane i pića često imate stomačne tegobe. Promenite način ishrane.

JARAC 

Posao – Ovih dana biće pojačana energija i želja da istrajete u poslu. Ukoliko ne budete odmah videli rezultate svog truda i zalaganja, bićete jako nervozni, a morate se povinovati događajima koje reprezentuje retrogradni Jupiter i koji se sporo odvijaju. Mesec koji je u konjunkciji sa Jupiterom početkom nedelje pružiće priliku da neki posao najzad završite i obezbedite novi aranžman.

Ljubav – Emocije su uzburkane i očekujete mmnogo od narednih dana, a najverovatnije se ništa konkretno neće dogoditi. Opozicija Venere i Meseca ukazuje na nerazumevanje sa okolinom.

Zdravlje – Blaga nervoza koju osećate izvesno vreme uskoro će da nestane kada shvatite da većinu okolnosti ne možete da promenite.

VODOLIJA 

Posao – Strpljivo očekujete preokret koji donose Mars i Jupiter u trigonskim znacima Blizanaca i Vage, a koji veoma sporo ide. Period je povoljan samo za dovršavanje započetog posla i one koji su povezani sa inostranstvom ili stručnim usavršavanjem, dok će sve ostalo biti komplikovano.

Ljubav – U emocijama se slabo snalazite i deluje kao da vas opterećuju. Pokušajte da sagledate samo povoljne stvari i ne ispravljate „krive Drine“, jer ćete samo upropastiti vezu. Slobodne Vodolije imaće mnogo šansi, ali bez kvalitetnog odnosa.

Zdravlje – Toliko ste umorni da često poželite da se osamite i dovoljno naspavate.

RIBE 

Posao - Retrogradni Saturn u polju karijere vraća vas korak unazad, ali pruža i nove poslovne šanse zahvaljujući jakim aspektima sa svim planetama, uključujući i opoziciju sa Marsom. Zbog ove opozicije, pazite da se ne sukobljavate sa neistomišljenicima.

Ljubav - Napetost na poslu prenosi se i u emotivni život. Merkur, vladar vašeg polja emocija i partnerstva tek je krenuo u direktan hod i možete očekivati još iznenađenja i trzavica u vezi.

Zdravlje - Manje pričajte, a više radite. Možda vam to ne izgleda kao dijagnoza, ali povežite zdravlje sa ponašanjem.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/