Vodolija i Ovan

Marsovski živahan Ovan i uranovski neuhvatljiva Vodolija funkcionišu dobro zajedno. Njihova sličnost je to što žive život dinamično uz konstantnu potrebu za promenom i kretanjem ka napred, kao i individualnost koju svako od njih zahteva. Opasnost za odnos ova dva znaka je upravo njihova individualnost jer bi i jedan i drugi lako okrenuli leđa.

Vodolija i Bik

Ovo je veoma izazovna kombinacija znakova. Bik je zemljani znak kojem su sve četiri noge prikovane za zemlju, a Vodolija je vazdušni znak koji levitira iznad njega. Zato ona Biku može pružati ruku ne bi li se popeo na njen ćilim, dok će Bik pokušati da ćilim spusti na tlo. Različitosti među njima su velike, a niko od njih ne želi da promeni sebe, već pokušavaju da promene jedno drugo.

Vodolija i Blizanci

Dva vazdušna znaka imaju veoma slična interesovanja i poglede na svet, pa se u zajedničkom društvu mogu osećati ‘kao kod kuće’. Različitosti među njima ima toliko malo, skoro da možemo reći da ih nema uopšte, pa upravo ovo može biti jedna od mana jer Vodolije ne vole mirne i sigurne stvari - one uživaju kada ima bar malo dinamičnosti i turbulencije u odnosu, ili bar različitosti koja postoji između nje i partnera.

Vodolija i Rak

Kada Mesečev znak sretne Uranovog, različitost je sasvim očigledna. Rak funkcioniše tako što osluškuje sebe, dok Vodolija odgovore traži svuda u okolini, a najmanje u sebi. Iako možda pri susretu kontakt među ova dva znaka neće biti lako ostvaren i laganog toka, jedno drugom mogu dati deo svojeg pogleda na svet kojeg drugi nema.

Vodolija i Lav

Kada se dva znaka na nebu nalaze jedan preko puta drugog nazivamo ih opozitnim znacima. Opozitnost znači da imaju ista interesovanja, ali različite poglede na svet i drugačiji pristup stvarima. Pri susretu dva opozitna znaka, netrpeljivost pri velikom nerazumevanju biće i drugima vidljiva, ali uz vreme odnos ova dva znaka može biti veoma blagotvoran za obe strane. Lav želi da zasija punim sjajem, da bude zapažen i viđen, dok Vodolija ne sanja o ovim stvarima - ona samo želi da bude drugačija. Zato Lavovi mogu prevrtati očima na unikatnost Vodolije, dok će Vodolije Lavove videti kao pozere. Kada bi prevazišli ove predrasude, mogli bi naći zlatnu sredinu između suviše isključenosti drugih (Lav) i suviše uključenosti drugih (Vodolija) u stvaranju sopstvenog pogleda na svet.

Vodolija i Devica

Na nebu se ova dva znaka nalaze tako da nemaju pogled jedno na drugo - jedan znak nije opozitan drugom već se nalazi znak do opozitnog znaka, pa takav položaj možemo uporediti sa dugačkim trpezarijskim stolom gde Devica sedi na čelu, a Vodolija na mestu sa strane od čela drugog kraja stola. Tako oni nisu ni jedan preko puta drugog gde bi bar kontaktom očima mogli da komuniciraju, kada već razgovorom zbog udaljenosti ne mogu. Ovo govori o različitosti koja postoji među njima, gde Devica sa jednog kraja stola polemiše o knjizi koju je pročitala, dok Vodolija priča o vanzemaljcima. Da li će ova dva znaka ikada stupiti u kontakt i naći zajednički jezik? Sve je moguće, pa bi Vodoliju mogle zainteresovati knjige koje čita Devica, dok bi Devica (verovatno na silu) mogla čitati knjige o vanzemaljcima.

Vodolija i Vaga

Dva vazdušna znaka imaju veoma slična interesovanja i poglede na svet, pa se u zajedničkom društvu mogu osećati ‘kao kod kuće’. Različitosti među njima ima toliko malo, skoro da možemo reći da ih nema uopšte, pa upravo ovo može biti jedna od mana, ali je sličnosti ovde manje nego u slučaju druga dva vazdušna znaka - Blizanaca i Vodolije. Vaga možda nije toliko radoznala kao što Blizanci i Vodolija jesu, pa bi Vodoliji u ovom odnosu s vremenom bilo sve dosadnije kada Vaga ne bi želela da istražuje svet sa njom. Ipak, Vaga se uvek prilagodi osobi pored sebe, pa bi odnos lako uspeo, ali je pitanje da li je Vagin potez iskren i istinit?

Vodolija i Škorpija

Ova dva znaka na nebu formiraju kvadrat, aspekt koji opisuje napetu energiju nastalu u njihovoj različitosti, mada problem odnosa Škorpije i Vodolije predstavlja upravo jedna jedina njihova sličnost. Škorpija i Vodolija su fiksni znaci koji se veoma čvrsto i nerpomenljivo drže svojih stavova i uverenja, pa su sukobi vrlo česti bez mogućnosti nalaženja na pola puta. Škorpija pokušava da upravlja Vodolijom, ali ona to ne dopušta.

Vodolija i Strelac

Kombinacija vatre i vazduha daje radoznalost, glad za znanjem i novim iskustvima. Među sobom svojim položajem na nebu Strelac i Vodolija prave sekstil, aspekt koji označava pozitivnu uzajamnu razmenu nedostataka koje imaju, pa Strelac fiksnu Vodoliju podstiče da se menja dok fiksna Vodolija podstiče promenljivog Strelca da formira konačni stav. Ako je Vodolija avion, a Strelac planinar avanturista, oni nisu daleko jedno od drugog.

Vodolija i Jarac

Možda na prvi pogled ova dva znaka nemaju ništa zajedničko, ali istina je daleko od toga. Vodolija u svojoj simbolici ima delić Jarca - njen simbol ima dva talasa gde donjim vlada Saturn - vladar Jarca koji predstavlja prošlost, dok gornjim vlada Uran sa simbolikom budućnosti. Zato u ovom odnosu Vodolija pomaže Jarcu da otpusti duhove prošlosti koji ga progone i da nastavi dalje. Oboje razumeju potrebu za individualnošću jer im oboma veoma znači.

Vodolija i Vodolija

Pravilo glasi da se dva znaka istog elementa moraju dobro slagati i ovo pravilo ne poričemo. Sunce predstavlja doživljaj sebe i pogled na svet iz sopostvenog ugla, pa položaj Sunca dve osobe u istom znaku daje sličnost koja spaja i čini odnos skladnim. Ovoj kombinaciji je veoma teško naći manu ili bar zamisliti potencijalni loš scenario ukoliko je jedan jedini i najvažniji uslov u ovom odnosu ispunjen, a to je individualnost i potpuna sloboda. Vodolije su poput astronauta koji su za misiju odabrani ukoliko nemaju porodicu i dom za koje su vezani, pa ova dva astronauta lako uspevaju ukoliko svesno pođu na put ka otvorenom svemiru.

Vodolija i Ribe

Ova dva znaka su sanjari kao i Jarčevi i Ribe, ali su načinu i obliku maštanja još bliži jer su ovde u pitanju znaci vazdušnog i vodenog elementa gde nema zemljane realnosti i granica. Kombinacija Vodolije i Riba može dati odnos u kom, sem partnerstva, nastaju i nova umetnička dela ili izumi. Ukoliko niste toliko kreativni, ovaj odnos vam može dati nove uvide u emocije čoveka (voda) i njegovo funkcionisanje u društvu (vazduh).

Piše:@sunceistoka