Strelac i Ovan

Vatreni znaci su predstavljeni plamenom koji ima simboliku sopstva, što razjašnjava samoljublje Ovna, Lava i Strelca, kao i rivalstvo koje može biti prisutno u odnosu kombinacije nekih od ova tri znaka. Ipak, za kombinaciju Strelca i Ovna rivalstvo dolazi samo sa jedne strane. Ova dva znaka zajedno mogu avanturisati, a Strelac u Ovnu neće videti rivala sve dok traje zabava, dok Ovan rivala u Strelcu može videti od početka, ovu svoju misao skrivajući. Odnos se može završiti onda kada i zabava prestane, gde i Strelac i Ovan nastavljaju dalje sami.

Strelac i Bik

Strelac je vatreni znak predstavljen polukonjem polučovekom koji ima mnoštvo različitih interesovanja i spodobnosti, dok je Bik zemljani znak svojom prirodim usmeren na samo jedno, ili bar Strelcu izgleda tako. Strelac nogama trči i istražuje, rukama grabi i ispituje, dok Bik stoji čvrsto na zemlji. Strelac neće obožavati društvo Bika sve dok ga vidi na taj način i dok je željan avanture, ali svi požele da se skrase, pa čak i vatreni Strelac.

Strelac i Blizanci

Kada se dva znaka na nebu nalaze jedan preko puta drugog nazivamo ih opozitnim znacima. Opozitnost znači da imaju ista interesovanja, ali različite poglede na svet i drugačiji pristup stvarima. Pri susretu dva opozitna znaka, netrpeljivost pri velikom nerazumevanju biće i drugima vidljiva, ali uz vreme odnos ova dva znaka može biti veoma blagotvoran za obe strane. Blizanci i Strelac su možda dva opozitna znaka koja imaju dosta sličnosti kao što su glad za novim znanjem i iskustvima, samo im je pristup tome drugačiji, pa jedno drugo nadopunjuju. Kada bi mogli da ih uporedimo sa nekim, Blizanci i Strelac bi bili poput Timona i Pumbe iz Diznijevog crtaća - istovremeno veoma različiti i slični, ali uvek zajedno u pustolovinama.

Strelac i Rak

Na nebu se ova dva znaka nalaze tako da nemaju pogled jedno na drugo - jedan znak nije opozitan drugom, već se nalazi znak do opozitnog znaka, pa takav položaj možemo uporediti sa dugačkim trpezarijskim stolom gde Rak sedi na čelu, a Strelac na mestu sa strane od čela drugog kraja stola. Tako oni nisu ni jedan preko puta drugog gde bi bar kontaktom očima mogli da komuniciraju, kada već razgovorom zbog udaljenosti ne mogu. Ovo govori o različitosti koja postoji među njima gde Strelac sa jednog kraja stola priča o putovanju koje planira, dok Rak priča o nameštaju koji planira da kupi. Da li će ova dva znaka ikada stupiti u kontakt i naći zajednički jezik? Vatra i voda zajedno nikada nisu izgledali kao dobra ideja, ali čak i Rak poželi da otputuje s vremena na vreme, a Strelac da se vrati svojoj kući.

Strelac i Lav

Dva vatrena znaka zajedno ne mogu biti loš spoj. Sve dok i jedno i drugo izgledaju moćno i jedno drugom doprinose slici koju žele da ostave u sećanjima drugih ljudi, ovaj odnos može imati dobar početak. Spaja ih želja da se provode i stvore nezaboravne uspomene u svom životu, kao i želja da se osete živim što je više moguće jer su oba vatreni znaci, a vatra je simbol života.

Strelac i Devica

Devica i Strelac na nebu svojim položajem formiraju kvadrat, aspekt napete atmosfere i različitosti. Devica je zemljani znak, pa nije ljubitelj turbulentnog stila života koji Strelac živi, tako da Strelac Devicu može videti kao izuzetno napornu i predvidivu. Ukoliko bi prevazišli razlike u pogledima na svet i funkcionisanju u istom, Strelac bi mogao Devicu osloboditi njene prevelike usresređenosti tako da može više uživati u svakodnevnici života, dok bi Devica mogla pomoći Strelcu u smanjenju njegove brzopletosti.

Strelac i Vaga

Kliše je uz pomen Strelca uvek govoriti i o njegovoj avanturističnosti, ali Strelčevi zaista jesu takvi. Vaga je poznata po spremnosti da se prilagodi svom partneru i uopšteno svim ljudima koji je okružuju jer suviše ceni mir, pa joj avanturisanje sa Strelcom neće predstavljati problem. Ova dva znaka zajedno mogu pričati o najrazličitijim temama jer vatra sreće vazduh i rasplamsava se.

Strelac i Škorpija

Jedini odnos u kom se Strelac neće osećati kao vođa i koji mu u takvom tonu neće dosaditi jeste odnos sa Škorpijom. Škorpija može imati savršenu dozu vladanja i autoriteta nad Strelcem, ali ukoliko u tome pretera, Strelac će je odbaciti brže nego ikada, jer on svoju slobodu i individualnost ceni više nego išta drugo.

Strelac i Strelac

Pravilo glasi da se dva znaka istog elementa moraju dobro slagati i ovo pravilo ne poričemo. Sunce predstavlja doživljaj sebe i pogled na svet iz sopstvenog ugla, pa položaj Sunca dve osobe u istom znaku daje sličnost koja spaja i čini odnos skladnim. Ovoj kombinaciji je veoma teško naći manu ili bar zamisliti potencijalni loš scenario, jer bi Strelac sigurno uživao u uzbudljivom društvu drugog Strelca sa kojim deli ista interesovanja. Ipak, ista interesovanja ne moraju značiti i isti ukus i preferencije, pa bi i ovaj plamen mogao brzo dogoreti.

Strelac i Jarac

Iako na prvi pogled ova kombinacija ne izgleda kao da obećava, ova dva znaka imaju mnogo toga zajedničkog. Na nebu su jedan do drugog veoma visoko, noseći simboliku ambicije i velikih ciljeva. Jedno drugom daju upravo ono čega im nedostaje - Jarac Strelca pomalo usporava i uči ga strpljivosti, dok Strelac Jarcu daje malo svoje vatrene motivisanosti i pokretljivosti da bi do svojih ciljeva došao brže.

Strelac i Vodolija

Kombinacija vatre i vazduha daje radoznalost, glad za znanjem i novim iskustvima. Među sobom svojim položajem na nebu Strelac i Vodolija prave sekstil, aspekt koji označava pozitivnu uzajamnu razmenu nedostataka koje imaju, pa Strelac fiksnu Vodoliju podstiče da se menja, dok fiksna Vodolija podstiče promenljivog Strelca da formira konačni stav. Ako je Vodolija avion, a Strelac planinar avanturista, oni nisu daleko jedno od drugog.

Strelac i Ribe

Dok je Strelac u plamenu i pokretom ovaj plamen konstantno rasplamsava, Riba sve vreme provodi u mirnoj vodi mora, gde tek poneki talas naiđe i uzburka joj okolinu. Ovo je ključna razlika između ova dva znaka zbog čega Strelac ne može da podnese ustaljenost i predvidivost Riba, kao i njihovu nezainteresovanost da istraže kopno. Sa druge strane, Ribe ne razumeju izostanak želje kod Strelca da upozna tajne koje kriju dubine okeana i mora. Oba znaka neće moći da prevaziđu ovu stigmu ukoliko ne iskorače iz svoje dobro poznate okoline.

Piše:@sunceistoka