Sezona nedelja mode je u punom zamahu – fashion svet izlazi iz svojih kancelarija, u vazduhu je stresno-euforična atmosfera, prave se planovi i rasporedi, biraju outfiti, pišu trend reportovi... Film Đavo nosi Pradu postaje stvarnost dok se utrkuje za glamurozan hotel u nekoj od modnih metropola i pozivnicu više za revije velikih brendova.

Međutim, suprotno očekivanjima, omiljeni deo nedelja mode (naročito onih u Rimu, Veneciji i Milanu!) vrlo često su nam showroomovi. To su fashion tačke koje okupljaju najkvalitetnije lokalne dizajnere, predstavljaju antipod komercijalnoj, brzoj modi, s akcentom na kvalitet i izradu, a ne kvantitet i popularnost. Uvek je poseban izazov otkriti nekog novog, a uzbuđenje pronaći from-head-to-toe outfit na jednom mestu – jer tu su i dizajneri odeće, i dizajneri nakita, i dizajneri obuće, i dizajneri torbi... ovde se uzimaju mere, dogovaraju prepravke, a pored toga, i lično upoznaju sva ta cenjena imena koje želimo u svom garderoberu.

Po uzoru na svetske showroomove, u Beogradu je krajem prošle godine otvoren concept store pod nazivom MAD HOUSE. Na prestižnoj lokaciji – renoviranom Sava Centru, ova jedinstvena multibrand radnja prostire se na 330m2 i okuplja najbolje domaće dizajnere i premium brendove. Dah modnih prestonica osetićete već na ulazu – kako po izgledu enterijera, tako i po načinu poslovanja. Naime, MAD pruža individualan pristup svakom klijentu, uključujući i žene i muškarce, te prilikom kupovine možete dobiti uslugu modnih konsultacija sa njihovim stručnim osobljem. Takođe, na raspolaganju vam je i zakazivanje sastanaka sa odabranim kreatorima, te ugovaranje custom izrada novih ili izmena već gotovih komada. O da, osećaćete se kao da ste u ateljeu omiljenog brenda, a ne klasičnom concept store-u. I za kraj, ono što vas najviše interesuje – čije sve kreacije možete pronaći ovde?

16.jpg
Privatna arhiva 

ELLE stori 3 (32).gif
Privatna arhiva 

15.png
Privatna arhiva 

Posetili smo ovaj concept store u pauzi između fashion weekova i za vas od preko 20 fenomenalnih brendova izdvojili top pickove i komade za predstojeću sezonu – od office do party lookova. Pratite nas, a zatim pravac u MAD House! U toku su sniženja za mnoge brendove, a od sredine februara pristižu nove kolekcije i novi dizajneri koji će dodatno pojačati ovaj eminentan skup domaćih dizajnera.

dizajneri.jpg
MAD HOUSE 

1. Kaputi by LALICA

Brend Aleksandre Lalić ne volimo samo zbog autentičnog dizajna, već i poruke koju njena moda nosi, a osnažuje žene. Dekonstrukcija tradicionalnih i savremenih percepcija ženske anatomije njen su DNK, a naglašena ramena, voluminozni krojevi, karneri, mašne i kragne – elementi po kojima ćete je prepoznati. Za zimu, naravno, tu su i timeless kaputi od vrhunske vunene čoje, a posebno nam je privukao pažnju ovaj kraljevskoplavi.

11.jpg
Privatna arhiva 

12.png
Privatna arhiva 

ELLE stori 3 (29).gif
Privatna arhiva 

2. Haljine by INES Atelier

Koliko cenimo sve što radi govori činjenica da je Elle Style Award priznanje za najboljeg dizajnera 2022. otišlo baš u njene ruke. Statement komadi s modernim zaokretom njen su zaštitni znak, a iz široke bridal i ready-to-wear ponude, uvek se okrećemo kožnim jaknama i haljinama za svečane prilike.

IMG_6800.jpeg
Privatna arhiva 

ELLE stori 3 (28).gif
Privatna arhiva 

13.jpg
Privatna arhiva 

3. Crvena haljina + karirani sako by Tijana Žunić

Tijanina najnovija kolekcija spaja minimalističan dizajn sa atraktivnim bojama, dezenima i detaljima. Suptilno i svedeno, baš kakvu je poznajemo. Kultna little black dress u njenom izvođenju je little red dress, a iako je ova nijansa vodeći trend, ovaj komad nadmašuje vreme i idelan je za važne proslave i datume. U slučaju da ste za klasičniji look, razmotrite chic sako u kombinaciji sa crnim cigarette pantalonama.

14.jpg
Privatna arhiva 

10.png
Privatna arhiva 

4. Leopard print by Aleksandar Zabunović

Trend koji ove sezone aktivno viđamo na modnim pistama, prošle godine je u svoju kolekciju inkorporirao one&only Aleksandar Zabunović. Leopard print vraća se na velika vrata, a kako ga nositi, najbolje pogledajte na ovoj adresi!

9.jpg
Privatna arhiva 

8.png
Privatna arhiva 

5. LUSSO kompleti

Već smo pisali o tome da je corpcore estetika zavladala, a ništa drugačije neće biti ni u 2024. Zato svoje business chic komade pronađite u odeljku LUSSO brenda koji obiluje košuljama, pantalonama i kombinezonima u camel, braon i teget boji.

6.jpg
Privatna arhiva 

7.png
Privatna arhiva 

IMG_6814.jpeg
Privatna arhiva 

6. Košulje by Moj Krojač

A kad smo kod odeće za kancelariju (i druge elegantne prilike), Moj Krojač ima ponudu bez premca i za muškarce i za dame. Model nastao u kolaboraciji s Jasminom Šupeljak je onaj koji se nosi 24/7, ali dobro smo istražili i ostale komade: cipele, odela, polo majice, kao i celokupan aksesoar neophodan svakom muškarcu da kompletira outfit. Osim onih dostupnih u radnji, MojKrojač izrađuje i komade koji se mogu prilagoditi merama klijenata, pa je moguća porudžbina i uzimanje mera u samoj radnji.

5.jpg
Privatna arhiva 

IMG_6897.jpeg
Privatna arhiva 

7. Kožna haljina by FORMIDABLE

Koža nikada ne izlazi iz mode i čini da svaki outfit izgleda skupo, a najbolji komad pronašli smo u FORMIDABLE kolekciji – i to uz kroj koji pristaje svakoj figuri.

4.jpg
Privatna arhiva 

ELLE stori 3 (26).gif
Privatna arhiva 

8. Aksesoari by Mishka, Bebbelle, Unikka

Ako redovno čitate Elle, znate koliko volimo Mishka brend – naročito kada su u pitanju tašne i cipele domaće proizvodnje. S druge strane, za luksuzan poklon, biramo Bebbelle marame od 100% svile, izrađene u Italiji, a tu je i brend drvenih torbi Unikka, kao i AVVA Couture kaiševi koji dodaju dašak originalnosti svakom outfitu.

IMG_6845.jpeg
Privatna arhiva 

IMG_6839.jpeg
Privatna arhiva 

IMG_6823.jpeg
Privatna arhiva 

9. Streetwear by Gia Design & Gary Tulip

Ne, nismo zaboravili na komfor, kao ni na sve one prilike koje zahtevaju udobnu, a stylish trenerku – od aerodroma do toplog doma. Mladi brendovi nude novi pogled na svet, ali i modu, zato najurbanije modele pronalazimo kod Gia Design i Gary Tulip. Ne moramo da naglašavamo da će ova jarkocrvena boja učiniti da budete u centru pažnje gde god se nađete!

Cream Modern Minimalist Garage Sale Flyer.jpg
Privatna arhiva 

IMG_6945.jpeg
Privatna arhiva 

IMG_6948.jpeg
Privatna arhiva 

ELLE stori 3 (30).gif
Privatna arhiva