Romantična komedija Praktični vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem je savremena romatična komedija o iskušenjima da se pronađe prava osoba, kroz četiri potpuno različite ljubavne priče. Junaci i junakinje priča su stranci koji dolaze u Beograd u potrazi za različitim stvarima – poslom, avanturom, ljubavlju, seksom – i u susretu sa stanovnicima ovog gostoprimljivog grada pronalaze više nego što su očekivali.

Stefan, mladi prepotentni beogradski šofer se zaljubljuje u Silvi, francusku šansonjerku, koja se suviše dugo kontrolisala, a sada je na ivici nervnog sloma i prvi put će uraditi sve ono o čemu je oduvek sanjala. Melita, frustrirana sredovečna žena koja danju radi kao organizatorka koncerata, uveče postaje razočarana fetiš domina. Njen ljubavnik Brajan, američki diplomata, ustvari nije onaj za koga se predstavlja. Pošto Melita ode iz hotela, sobarica Jagoda, suviše lepa za nekog ko suviše pije, odluči da iskuša vernost nemačkog biznismena turskog porekla, Orhana. On, umesto da kupi propalu srpsku firmu, neplanirano otkriva korene turske kulture u Beogradu i zaljubljuje se u Jagodu. Jagodina drugarica Đurđa, srpska policajka, na dan svog venčanja sa Matom, hrvatskim policajcem, ispovediće sve što je oduvek tajila od njega.

Ovo ostvarenje je debitantski film reditelja Bojana Vuletića, scenario su pisali Bojan Vuletić i Stefan Arsenijević, a u ulogama se pojavljuju Julie Gayet, Jean Marc-Barr, Baki Davrak, Leon Lučev, Bojan Navojec, Hristina Popović-Mijin, Anita Mančić, Marko Janketić, Nada Šargin.

Cineplexx multipleksi su bioskopi sa najnovijom digitalnom tehnologijom – srebrnim ekranima koji obezbeđuju visok kvalitet slike, i profesionalnim Dolby ozvučenjem koje obezbeđuje visok kvalitet  zvuka. Po prvi put u Srbiji, posetioci i posetiteljke multipleksa Cineplexx imaće priliku da 3D ostvarenja gledaju u salama opremljenim Real D sistemom za 3D projekcije. Zahvaljujući kvalitetu slike koju obezbeđuje i udobnosti 3D naočara, Real D je najrasprostranjeniji sistem za 3D projekcije u svetu. Real D naočare izgledaju kao naočare za sunce - lagane su, prijatne i deci, mogu se nositi i preko naočara za vid, i recikliraju se nakon upotrebe. Uz svaku 3D projekciju gledaoci dobijaju nove, čiste i nenošene naočare. Ove naočare propuštaju dva puta više svetla, tako da omogućavaju bolji 3D doživljaj i pružaju gledaocima iskustvo kao da su zakoračili u film.

Otvaranje mutlipleksa „Cineplexx“ u Beogradu će, osim svečane premijere „Praktičnog vodiča“, pratiti mnogobrojni prateći programi, a posetioce bioskopa očekuju i bogat bioskopski program, promotivne cene karata, programi za vernost.