Dugogodišnje prijateljice, Gorana Stanković i Ivana Jokić, oduvek su gajile ljubav prema modi. Ideja da ove dve Beograđanke sa istančanim ukusom stvore mesto, gde bi svoju strast mogle da podele i sa drugima, rodila se sasvim spontano – dok su sedele u jednom od omiljenih kafea. Nove tendencije i brendovi koji su nedostajali našem tržištu bili su dovoljni pokretači da se upuste u avanturu i ponude nam nešto sasvim drugačije.

Ubrzo nakon otvaranja multibrend radnja, L’atelier, postala je jedno od omiljenih mesta za šoping svim pobornicima street style mode i aktuelnih trendova. Fokusiranjem na brendove koji neguju moderan način života, njegove vlasnice su napravile izbor komada koji su zadivili sve one u potrazi za kvalitetom i vrhunskim dizajnom. Gorana i Ivana insistiraju na mogućnosti da se najbolji must have komadi, koje kupuju žene u Parizu ili Londonu, danas mogu pronaći i u Beogradu. Svojim ličnim stilom zaintrigirale su nas da zavirimo u njihov orman.

Praktično, nosivo i šik

Na samom ulazu dočekala su nas nasmejana lica. Ivanina maksi suknja sa potpisom Dragane Ognjenović lepršala je oko nje, dok su Goranine Valentino štikle ritmično odzvanjale ateljeom. Uz mešavinu mirisa Byredo sveća i svežih makaronsa od maline lagano smo utonule u razgovor. Na pitanje kako je sve počelo, odgovoraju: "Ono što privatno nosimo, biramo i za našu radnju. Kao poslovne žene i majke, okrenute smo stilu koji je praktičan i nosiv. Trudimo se da na naše oblačenje ne utiče ni to što živimo u ovoj sredini – dok putujemo i posećujemo showroomove, na izvoru smo svih modnih trendova."

Kada je reč o ključnim komadima iz njihovih ormana, Gorana tvrdi da ne postoji onaj koji bi lako izdvojila jer se ne vezuje za odeću, dok je Ivana odmah izgovorila da za nju to predstavljaju torbe. Ubrzo nam je šapatom saopštila da su slaba tačka njene prijateljice bunde i kaputi. Na ovu opasku nasmejale smo se sve tri i prešle na kolačiće od vanile. Napokon je došao trenutak da zavirimo u njihov fenomenalni garderober, ne bi li videli koje su to trendove za ovu sezonu preselile u svoj orman. "Isabel Marant je od samog početka naš favorit, njene kreacije su uvek dobrodošle, baš kao i Céline torbe i odeća koju potpisuju Proenza Schouler. Volimo da nosimo i forsiramo komade koji su šik i mogu da potraju više sezona, a dosta odeće rado poklanjamo."

Mix and match

Nismo mogli, a da ne dotaknemo temu kombinovanja hight street i dizajnerske mode. "U tome i jeste suština stila kome smo mi priklonjene. Mix and match nam je omiljen princip. Kod nas je dosta teško pratiti dizajnersku modu na način na koji se to radi u svetu, kako zbog finansija, tako i zbog toga što oni koji imaju novac radije kupuju zvučnije brendove nego što je Margiela, na primer."

Na kraju, kao dobri poznavaoci šoping destinacija, preporučuju radnju koju nikako ne bi trebalo propustiti. „Šoping adrese u svim velikim prestonicama su većini dobro poznate, zato ćemo biti pristrasne i reći samo jednu, a to je naša radnja. Pažljivo odabrani komadi, širok izbor u manjim količinama zadovoljiće sve modne sladokusce, a novi brendovi i proširenje su samo neka od iznenađenja koja pripremamo. Dobro poznajemo naše mušterije, znamo šta žele, ali isto tako i one imaju poverenja u nas, pa prate savete oko novih stilova koje im delimo. Pristup koji smo imale do sada želimo da zadržimo i dalje. Obe dajemo svoj maksimum kako bi radnja izgledala upravo onako kako smo zamislile!“

Tekst: Vanja Milićević

Suvlasnice i bajeri multibrend radnje L’atelier inspiraciju za posao crpe iz svog modnog stila. Blogerka Vanja Milićević razgovarala je sa devojkama o stilu, njihovim fetišima, kao i modnim trendovima koje promovišu kroz koncept njihove sjajne radnje.