Iako je završila filmsku i TV produkciju na Fakultetu Dramskih Umetnosti u Beogradu, Ana nam je svima mnogo poznatija kao TV lice i to uglavnom iz muzičkih emisija kao što su Jelen TOP 10 i Exit u pokretu. Ova mlada žena radila je i u organizaciji HNS stage-a, gde je nekoliko godina za redom učestvovala u dovođenju  nekih od najpoznatijih imena elektronske muzike. Ipak, Ana trenutno uređuje nekoliko rubrika na portalu BeforeAfter i priznaje da u tome uživa jer je takva vrsta posla ne uslovljava radnim vremenom, prati teme koje je interesuju, a u isto vreme ima prostora da radi i na drugim projektima koji je ispunjavaju.

Ana nas je dočekala sa šoljicom kafe u ruci i savršenom frizurom, a zatim nas je upoznala sa novim članom porodice Konjović – tromesečnim štenetom Šmućom. U tom momentu naišla je Crna, najdeblja i najslađa mačka na svetu, koju cela familija obožava. Mali beli pas i crna mačka, scena iz filma!

Dok se smeštamo, primećujemo interesantne komade nameštaja, police prepune knjiga, uspomena i umetničke slike koje krase zidove ovog ušuškanog doma. Ana nas vodi do svoje sobe i nudeći nam domaći sok od višnje kaže: „Mnogo volim ovaj stan, tu sam odrasla i sve uspomene na detinjstvo vraćaju me ovde. Međutim, nisam sigurna da bih sad baš ovako opremila sopstveni životni prostor. Volim da eksperimentišem kad je reč o enterijeru.“

Ubrzo smo se našle ispred Aninog ormana u kome na prvi pogled preovladava mešavina tamnih prozračnih materijala i romantičnih vintage komada. Odmah smo shvatile da i kada se radi o garderobi, Ana uživa u eksperimentisanju. Otkriva nam kako ni to nije slučajno – njen stil ne može da se svrsta u neku određenu kategoriju, već zavisi od raspoloženja ili muzike koju sluša u tom momentu. „Već dve nedelje bez prestanka preslušavam isključivo Joy Division, a to očigledno utiče i na moje oblačenje ovih dana“, kaže Ana kroz smeh primećujući gomilu crnih odevnih komada koje je poređala na štender.

Ona ima jedinstvenu osobinu da sve što ponese učini posebnim, bilo da je to jednostavna majica uparena sa tamnim džinsom ili nesvakidašnje pantalone dubokog struka u kombinaciji sa providnim topom. Njen stil najbolje bismo okarakterisali kao savršeno doziranu mešavinu klasične mode i avanturističkih izleta, a to je nešto što ne može svako da iznese.

U razgovoru saznajemo koliko malo vremena posvećuje odabiru odeće koju će tog dana poneti, i kako je za nju shopping nešto sasvim spontano, a ne planirana aktivnost. Ana kaže da gotovo nikad ne ide u potragu za određenim komadom već čini upravo suprotno – uživa da kupuje na pijaci ili u second hand radnjama, upravo zbog faktora iznenađenja. Sa gradskih pijaca sasvim prirodno razgovor se „seli“ u Pariz, na ulice šarmantnog Le Marais kvarta, u kutke najneverovatnijih designer shopova i vintage butika. „Naravno, neke od tih radnji nezamislivo su skupe i to je nešto što sebi zaista ne mogu da priuštim. Ipak, najčešće se potrudim da pronađem barem jedan komad kojim ću obogatiti svoj orman. Isprva me privuku oni pomalo ekscentrični i dešavalo mi se da potrošim dosta novca na takvu garderobu, ali kako nikada nisam želela da izgledam pretenciozno, sada se trudim da to ublažim basic odećom.“

Baš taj „uzmi-ili-ostavi“ stav jeste ono što nam se kod Ane i dopada. Kada ona ponese Cruella de Ville kaput u miksu sa chunky platformama, to ne izgleda napadno, već savršeno nosivo i čak elegantno.

Na stočiću u njenoj sobi, pored polaroid fotografija dragih osoba i omiljenog nakita nalazimo bočicu njenog omiljenog parfema Olene eau de toilette by Diptique koji, kako kaže, koristi isključivo zbog snažne baze koju čini jasmin, njena najdraža mirisna nota. Uvek nadohvat ruke joj je i karmin MAC Cyber koji obožava: „Otkad sam pronašla ovu nijansu, shvatila sam da je to jedina šminka koju pored ajlajnera moram uvek da imam na sebi.“

„Naočare za sunce su moja opsesija i čini mi se kako njih najviše kupujem. Doduše, najčešće ih i uništavam, ali u poslednje vreme trudim se da se disciplinujem i nosim ih u futroli. Moj favorit su one crne Armani i to je jedna od skupljih uspomena iz Pariza“, komentariše uz osmeh.

Ana trenutno uređuje nekoliko rubrika na portalu BeforeAfter, između ostalog rubriku Paleta – modni segment sajta, gde nalazimo mnoštvo interesantno odevenih ljudi zatečenih u nekim svakodnevnim situacijama. „Nije teško pronaći u gradu one koji vole da se zabave kada je moda u pitanju, što je i poenta cele priče”, poručuje Ana. „Ako se opustite, ne obraćate pažnju na trendove i vodite se svojom intuicijom, lako ćete izbeći uniformisanost.”

Tekst: Marija Jocić i Dunja Jovanović

Postoji nekoliko domova i garderobera iz kojih, kada izađemo, imamo utisak da smo tek zagrebali površinu. Pošto smo zavirile u orman Ane Konjović, u nama se probudio baš takav osećaj ...