Iako do početka velike četvorke koju čine Njujork, London, Milano i Pariz ima nešto više od mesec dana ( 15. septembra startuje Njujork), modna publika je imala sjajnu uvertiru u ono što nas čeka u nastupajućim mesecima.

Već neko vreme u fokusu modnog sveta je i Copenhagen Fashion Week koji je završen ove subote, 12. avgusta. Više od 2.500 brendova je prikazalo kolekcije za proleće i leto 2018., a svoje bajere poslali su između ostalih Liberty, Harvey Nichols, Zalando, Selfridges, Browns, Net-A-Porter, Mr. Porter, Urban Outfitters, Matches, MyWardrobe, Asos...

Prisustvo ovih ljudi jasan je znak da moramo obratiti pažnju na dizajnere koji stižu sa severa Evrope.

Nas je kao i prethodnih godina privukao najviše street style, shodno uverenju da su od svih Skandinavki, Dankinje definitivno najbolje odevene dame na Severu.

Iako i njihovu modu oblikuje minimalizam i praktičnost kao i većinu Skandinavki, Dankinje ne beže od eksperimentisanja i igranja sa krojevima, a ubedljivo od svih "komšinica" najviše prate trendove te njihov stil mnogi karakterišu kao skandinavski miks italijanske i francuske mode. 

Danas se osvrćemo na najbolje kombinacije koje smo videli za vreme ovosezonskog FW izdanja koji je završen u Kopenhagenu...

Obratite pažnju na detalje, posebno na torbe, cipele i print koji je za ova tri dana "vrištao" op boja, grafike i cveća.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/

Iza nas je još jedno izdanje Copenhagen Fashion Week-a, osvrćemo se na najbolja street style izdanja u režiji kul i stylish Skandinavki!