Ovih dana, street style je toliko usvojen da ne možete da ne obratite pažnju na njega, kao i na sve te sjajne detalje. Postao je glavna stvar svakog modnog događaja.

Svi ti pojedinci koji se trude pa prikažu sebe u što boljem svetlu, ko su, šta su, njihovu jedinstvenu ličnost, gde kombinuju sopstveni stil sa poslednjim aktuelnim trendy kreracijama... Nekima mogu delovati i kontraverzno. Od visoke mode, preko casual i sprotskog, pa do 'customised' i isečenih komada... jednostavno, sve je dozvoljeno. Ljudi se oblače da bi bili viđeni.

Šljokice

Delom punk, delom disco, ali u svakom slučaju, daje potpuno novi sjaj old-school stilu štrikanog i tomboya. Umesto celokupnog glamura, ovaj stil pomera granice i toplo pozdravlja čar grunge-a iz kasnih devedesetih.

Moćne rese

Ove godine najveći modni eksperti su zauzeti pretvarajući hipi rese u potpuni raskošni izgled, koji je prisutan na svim nedeljama mode. Jakna sa resama u kombinaciji sa istaknutom siluetom, daće vašem izgledu totalno novi boemski look.

Nova paleta boja

Od blagih nijansi camel kaputa do golublje sivih džempera i haljina - pristalice mode, koji su u većini slučajeva verni svojoj ponoćnoj crnoj, počinju se 'razvedravati' sa jos kojom bojom više u svojim ormarima. 

Čizme koje mame poglede

Duboke čizme od prevrnute kože već su mamile poglede na reviji Altuzarra za jesen/zimu 2015. No, nekoličina fashion editora je uveliko ‘prošetala’ svoju verziju u kombinaciji sa cigaret suknjom i casual džemperom. 

ELLE savet: pobrinite se da vaša odeća bude što jednostavnija kako bi čizme došle do izražaja.

Povratak damskog stila

Uticaj siluete iz doba zlatnog Holivuda se vratio na velika vrata. Kombinacija kaputa ‘pun krug’ sa naglašenim strukom i cipela sa visokim potpeticama, odvešće ceo izgled na ‘vrtoglavi’ nivo.

Umetnička duša

Umesto nošenja nakita ili cvetnih detalja, pojedinci kombinuju sportski stil sa skulpturalnim (3D) detaljima. Od 20-og veka modernista, preko Bauhausa, pa sve do Alexandera Caldera, nosivi art detalji postali su novi modni hit fashion sledbenika.

Novi boemski stil

Ovog proleća i leta, dominantan stil na gotovo svim mnodnim revijama. Sve one lepršave i ‘oversized’ haljine koje ste toliko čuvali za vaše letnje dane, sada su u trendu.

ELLE savet: prirodna i lepršava kosa, duga haljina u kombinaciji sa maramom oko struka i dugom ogrlicom oko vrata, daće vam na autentičnosti.

Tekst: Branislava Lazin