Veliki broj fotografa ispred ulaza na revije tokom Nedelja mode su znak samo jednog: eklektičnog i pulsirajućeg fenomena koji se zove street style!

Iz sezone u sezonu, dok iščekujemo najnovije kolekcije najboljih dizajnera današnjice jednako toliko (ako ne i više) zanima nas šta će elitna grupa fashionista da prošeta ulicama Njujorka, Londona, Milana i Pariza.

Svaka od ovih dama – bilo da je Anna Dello Russo sa svojim provokativnim, ekcentričnim autfitima uparenim sa masivnim komadima nakita, ili Olivia Palermo koju smo već proglasili kraljicom street stila, nam krade pažnju svojim originalnim stilom koji ne robuje trendovima, već stvara svoje, nove.

Jenna Lyons

Ko je ona: Kreativni direktor i predsednik multibrenda J. Crew

Volimo je zbog: Teško je izdvojiti samo jedan razlog. Jenna je uspela da jedan običan brend kao što je J. Crew reoblikuje u high fashion sa kolekcijama koje spadaju u jedne od najiščekivanijih na NYFW-u, i više nego glam saradnjama. Međutim, ne zavidimo joj samo zbog poslovnog uspeha jer je Jenna i besprekorna ikona stila koja ima hordu fanova koji kopiraju njen stil na svakom koraku.

Ključni komadi: Jenna voli svetlucave komade, animal print, boyfriend jeans i oversize džempere. Drži se pravila da je slojevitost ključ uspeha i da bez visokih potpetica i upečatljive ogrlice ne treba izlaziti iz kuće.  

Nicole Warne

Ko je ona: Australijska blogerka i vlasnica online vintage butika 

Volimo je zbog: Jednom rečju: Ona je kraljica šarma! Ali i kreativna, inovativna i super chic mlada dama. Nicole je osveženje na ulicama modnih prestonica koja voli da nosi ženstvene, damske kombinacije i odela ravnog, muškog kroja koje oplemenjuje s metalik cipelama i efektnim aksesoarima.  

Ključni komadi: Nicole voli vesele, jarke i pastelne boje i sjajan kroj. Preferira odela, klasične pruge i šarmantne haljine koje nadograđuje s vintage komadima nakita i torbom u jarkoj, neon boji (J. Crew krpice)

Miroslava Duma

Ko je ona: Zar je moguće da to još niste naučili? Mira je digitalni direktor media u ruskoj kompaniji TSUM, ali i osnivač megapopulaog sajta Buro 24/7. I da: ruska IT devojka.

Volimo je zbog: Zbog eklektičnog stila: jedan dan je u kožnom šorcu i ogrtaču od tvida, a drugog u mini haljini sa kragnom. Mirin stil nikada nije dosadan.   

Ključni komadi: Duma obožava luksuzne brendove pa je najčešće viđamo u Miu Miu kreacijama koje kombinuje s YSL cipelama i Chanel torbom. Miroslava takođe voli da se igra sa proporcijama, nakitom i potpeticama.

Caroline Issa

Ko je ona: Modni director i izdavač u Tank i Because magazinu.

Volimo je zbog: Caroline je inteligentna stylish dama koja ima zavidnu karijeru iza sebe a pojavljuje se u kampanji za J. Crew.  

Ključni komadi: Issa voli sofisticiran French stil pa je najčešće viđamo u kreacijama jarkih boja koje imaju klasična kroj. Od forme preferira haljinu-tuniku sa dugim rukavima, kapute, pencil suknje i sakoe.

Carine Roitfeld

Ko je ona: Bivša urednica francuskog  Vogue, sadašnja urednica magazina CR Fashion Book.

Volimo je zbog: Carine je verna sebi i svom gotik, sofisticiranom stilu. I da: crnoj boji. Ona je kul, samouverena i malčice introvertna dok seksi hoda u modernim kombinacijama.

Ključni komadi: Pencil suknje, dužina do članka, crna boja, čizme i smoky eye. Takođe, ova stajliš dama obožava brendove Givenchy i Balmain pa je često viđamo u kreacijama s njihovim potpisom.

Taylor Tomasi Hill

Ko je ona: Bivša kreativna direktorka online butika Moda Operandi, i stilistkinja i urednica aksesoara u magazinu Marie Claire.

Volimo je zbog: Taylor je prava kameleon devojka koja balansira između trendova, komada visoke mode i high street brendova.

Ključni komadi: Ženstvene forme, pencil suknje, pruge, naočare, marama. Obožava cipele s potpisom Balenciage i Alaie, džempere Proenze Schouler, Chanel torbe i kožnu jaknu s potpisom Ricka Owensa.

Olivia Palermo

Ko je ona: Rijaliti zvezda koja je postala n1. Trendseterka

Volimo je zbog: Olivia nas je kupila na prvi pogled. Njen stil je besprekoran, večan. Olivia zna koje krpice idu jedna s drugom, ali voli i da eksperimentiše sa brendovima, pogotovo sa printovima. Omiljena je i zbog činjenice da će upariti Valentinovu haljinu sa Topshop cipelama, ili Giambattistinu bluzu sa Zarinim pantalonama. Olivia je majstor kombinacija low i high brendova.    

Ključni komadi: Olivia gradi svoju kombinaciju sa klasičnim, ključnim komadima: blejzeri, suknje do kolena, jeans, peplum haljine. Skoro svaka njena kombinacija mora da ima neki print. Među njenim omiljenim brendovima su Tibi, Giambattista, Valentino, Topshop, Mango, Zara. 

Anna Wintour

Ko je ona: Majka. Žena. Kraljica. Urednica modne Biblije od 1988!

Volimo je zbog: Nedelja mode bez nje? Ponor. Propast. Ona je institucija. Njen bob ako ne vidite na reviji, onda znate da ste na pogrešnu došli.

Ključni komadi: Anna je uvek besprekorno doterana, bilo da nosi Carolina Herrera haljinu ili Chanel kostim uparen sa Manolo bež cipelama. Wintourica obožava tvid, krzno, upečatljiv kaput i ogrlicu koja će nalik kraljevskoj kragni krasiti njen vrat.  I da, pastel.

Elena Perminova

Ko je ona: Manekenka i It Ruskinja.

Volimo je zbog: Jer je pored Dume i Ulyane najtrendi Ruskinja današnjice.

Ključni komadi: Elena kao i Duma voli renomirane brendove pa je viđamo u kreacijama s potpisom modnih kuća Kenzo, Dior, Stella.

Poppy Delevingne

Ko je ona: Britanski model, It fashion cura koja je reklamirala istovremeno Chanel i British Fashion Council, i da, — ona je starija sestra Care Delevingne.

Volimo je zbog: Poppy ima neverovatan stil. Plavuša seksi dugih nogu uvek izgleda prirodno u kreacijama high-low brendova kao što su ASOS i Topshop. Njen stil je večan, ali i lak za kopiranje.  

Ključni komadi: Poppy često viđamo u bajkerskim jaknama, mini suknjama, rockerskim čizmicama koje kombinuje sa prozirnim haljinama cvetnog dezena i tvid jakmana. Ova moderna devojka voli i modele Isabel Marant, ali i Karla Velikog.  

Emmanuelle Alt

Ko je ona: Urednica francuskog Vogue

Volimo je zbog: Emmanuel se oblači casual i chic kao prava Parižanka. Njen stil je miks rokerskog, buntovnog looka i sofisticiranosti koja krasi sve Francuskinje.  

Ključni komadi: Sako muške forme, skinny pantalone, blejzeri i platforme.

Anna Dello Russo

Ko je ona: Urednica i konsultant u japanskom Vogue

Volimo je zbog: Zar je moguće bilo šta ne voleti kod nje? Ona konstantno eksperimentiše i bira smele kombinacije. Veteran u svetu mode ima moćan stil koji izaziva salve komentara svojim eksplozivnim komabinacijama boja, XXL komadima nakita, dubokim čizmama. 

Ključni komadi: Annin stil se vrti oko parole “što više to bolje”. Videćemo je u čizmama raskošnog ukrasa, krznenoj bundici koja skriva haljinu u drečavom, napadnom printu sa šeširom koji krasi seksi mrežica i perje. Od brendova obožava Pradu, Marni, Peter Pilotto kreacije ali i seksi modele s potpisom Donetelle Versace i Dolce and Gabbane. Ukoliko želite da je kopirate ciljajte visoko ili samo ostanite kući.

Hanneli Mustaparta

Ko je ona: Manekenka, blogerka, saradnik Vogue magazina.

Volimo je zbog: Norveška lepotica važi za jednu od najpoznatijih modnih blogerki koja ima nepogeršiv ukus za ženstvene i moderne kombinacije. Hannelli često rizikuje kombunujući nespojivo na prvu loptu: elegantan šorc sa širokim sportskim topom i couture blejzerom,  uparen s torbom čvrste strukture i stiletto cipelama. Ona je majstor za kul sporty look čiji se autfit oslanja na klasične komade.  

Ključni komadi: Hanelli se oslanja na zabavne i moderne trendove kao što su Mulberry, Stella McCartney i Phillip Lim. Ukoliko želite da je kopirate birajte pulovere, poluduboke čizmice na platformu, mini suknje i šorceve, kao i haljine upečatljivog dezena.

Ulyana Sergeenko

Ko je ona: Dizajnerka i jedna od IT Ruskinja.

Volimo je zbog: Čak iako niste čuli za nju (u šta sumnjamo, s obzirom da o njoj često pišemo),  sigurno ste je uočili na ulicama glavnih modnih prestonica. Ona je prava retro cura street stila, nalik dami koja je iz 19. veka ušetala na ulice 21. veka. Ulyana je ženstvena, bajkovita, čarobna dok šeta u maksi suknji cvetnog printa, svilenoj bluzi i kaputu do poda.

Ključni komadi: Vintage look koji Sergeenko šeta možete da iskipirate uz pomoć komada iz bakinog ormara: suknje A forme, svilene bluze, haljine od šifona.