Bivša urednica italijanskog L'Uomo Vogue izdanja, koja je u svet mode ušetala kao model za D&G, potom postala stilista, da bi danas radila kao saradnik američkog magazina W, smatra se jednom od najvećih modnih ikona današnjice.

Kreacije jednostavne forme u neutralnoj paleti, Giovanna vešto osvežava s efektnim detaljima, dok njena fantastična linija, ležeran stav i minimalan makeup svemu daju dozu opuštenosti.

Viđamo je najviše u uzanim haljinama do kolena koje Giovanna preferira da upotpuni sa neobičnim nakitom, visokim potpeticama i upečatljivom torbom. Privlačna Italijanka voli i kapute, bilo da je u pitanju Burberry PVC trenč ili kaput s leopardovim krznom, a ponekad, posebno na crvenom tepihu i u društvu dragog Vladimira iznenadi nas spektakularnom svetlucavnom haljinom.  

Najbolja prijateljica Anne dello Russo i Mario Testina, ali i devojka Vladimira Restoina Roitfelda, sina slavne Carine, hrabro eksperimentiše sa različitim stilovima. Njen ultimate stil je nepredvidljiv, ležeran, elegantan. Od brendova preferira Dolce and Gabbanu, Balenciagu i Pradu.