Stav jednako stil

Novi modni trendovi ne vrte se samo oko stila, već reflektuju i ono što se dešava u našem okruženju, kako kulturnom, tako i kada je reč o životnoj sredini. Do pre nekoliko godina, održivost se retko kad spominjala u svetu mode, ali u 2018. potpuni ste autsajder ukoliko ne podržavate brigu o životnoj sredini. Ne zaboravimo i dizajnere kojima su prioritet eco-friendly komadi odeće. U prvom redu to je Stella McCartney koja koristi veštačku kožu i krzno još od 2001, kada je i pokrenula svoj brend.

Vivienne Westwood, a potom i Gucci zvanično i glasno su prošlog oktobra objavili da prestaju sa upotrebom pravog krzna. Čak su se i brendovi poput Zare i H&M-a priključili ovom trendu - korišćenju eco-friendly materijala, što je naravno privuklo veći broj kupaca. Što se mene lično tiče, s obzirom na to da sam pre godinu dana prešla na vegansku ishranu, smatram da je sasvim prikladno da se ova promena ogleda i u mojim modnim izborima. Kao što je priroda promenljiva, tako je i moja koordinacija boja sa ovim outfitom! Moj ekscentrični stil ogleda se u mojoj glasnoj i veseloj ličnosti - što više printova, to bolje - što se mene tiče, ovo pravilo uvek važi.

Modna svestranost

Kada razmišljam o eco-friendly konceptu, prva boja koja me asocira na ovu temu jeste zelena. Ovu fenomenalnu haljinu na zelene pruge kupila sam u Zari kada sam poslednji put bila u Beogradu i moram priznati da sam je nosila više nego u jednoj prilici. Nosim je kada nedeljom idem na pijacu, kada ćerku izvodim u park, a tokom večernjih sati ravnu obuću zamenim štiklama i opet kombinujem s njom. To me „spasava“ od promene stajlinga za dan i noć. Tako ne izgledam kao da se nisam presvukla ceo dan, a pritom umem čak i da je nosim kao suknju i verovatno ću je tokom zime reciklirati sa rolkom.

Obožavam svestranost i prilagodljivost ovog modela, bez obzira na to uparim li je sa jeansom, stilizujem kao suknju ili je jednostavno nosim onakvom kakva jeste u svom originalnom izdanju. Istina je da će se u mom garderoberu ovaj model zadržati još veoma, veoma dugo.

Priredila: Maja Bunčić

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/