Šljokice za veče

Često se desi da budem zaglavljena u saobraćaju više od sat vremena u nameri da pređem svega 100 metara. Moja tajna da, i kad kasnite, uvek izgledate dobro, krije se u rezervnoj haljini koju uvek imam u prtljažniku ili u tašni, zavisno od materijala. Ovde dolazimo do šljokica. Šta je najbolja stvar u vezi sa njima, osim što su to šljokice?

Činjenica da ne mogu da se izgužvaju! Tako da, kada se ručak neplanirano pretvori u večeru, krep zamenjujem šljokicama, sve vreme noseći, naravno, udobne ravne čizme. Nakon ponoći devojka u ravnoj obući sasvim sigurno postaje značajnija kul verzija one u previsokim potpeticama Christiana Louboutina. S obzirom na to da sam dobar deo dana okupirana dvogodišnjakinjom za kojom neprekidno trčkaram, najpraktičniji način da mi kosa izgleda pristojno jeste da je uvijem u punđu. Na ovaj način štedim vreme, trud i novac. Oduvek sam se divila lepim frizurama sa podignutom kosom, a pripremajući se za venčanje, isprobala sam veliki broj stilova. Tako da, kada je o večernjim haljinama reč, moje pravilo broj jedan glasi - podignuta kosa. Uvek izgleda sofisticirano i čisto, a ne zahteva mnogo truda.   

Haljina: Alexandre Vauthier / Čizme: Chanel / Naočare: You

Glam kombat u dnevnoj varijanti

Ako mene pitate, ne postoji odeća sa kojom se vojničke čizme ne mogu upariti. Nedavno sam razvila svojevrsnu opsesiju kombinujući ih sa haljinama. Volim sve čizme u kojima mogu udobno provesti čitav dan (i noć), a vojničke čizme predstavljaju odličan spoj oba sveta: androginog i ženstvenog. Ovaj detalj verovatno je jedan od najboljih koji su iznedrile 90-e, a svi vole dobar povratnički trend. Naravno, možete ih poneti i uz skinny jeans, ali ja preferiram stilizaciju sa pomalo neočekivanim komadima, s obzirom na to da sam pobornik „faktora iznenađenja“ kada je o mom ličnom stilu reč. Čizme vam daju uglađen, izgled, a pritom su odličan interpretator novog, unapređenog feminističkog pokreta naše ere. 

Glasine kažu da su u Parizu trenerke zabranjene, a kako većinu svojih poslepodneva provodim ispijajući café au lait na terasi Hotela Costes, gde u svakom trenutku mogu očešati rame Carine Roitfeld, pobrinula sam se da budem obučena za ovu priliku. Naposletku, ne postoji nešto kao što je Casual Friday u Gradu svetlosti, te nikada nećete pogrešiti ukoliko odaberete večernju haljinu za bilo koje doba dana.

Haljina: Marija Tarlać / Čizme: Chanel /Naočare: You

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/