Trendovi se menjaju, ali osnove dobrog stila uvek ostaju iste. Doduše, ipak malo modifikovane, zato na ovoj listi nećete naći čuveni sinonim za stajling autentične Francuskinje - beretku.

Kreativna direktorka pariskog brenda Maje - Judith Milgrom, nedavno je u okviru linije lansirala capsule kolekciju jeansa i to onog dekonstruisanog koiji je trenutno u jeku popularnsti.

Međutim, nas interesuje koji je to osnovni komad jeansa koji Parižanke nose bez prestanka ovih dana i sa čim ga kombinuju?

Pitanja, pitanja, pitanja...

Judith ima odgovore!

Tamno plavi ili crni blejzer

Naravno, ovde ne govorimo o klasičnom blejzeru.

"Kroj koji ne prati liniju tela, tačnije muški blejzer odlično se kombinuje sa jeansom ili nekim zanimljivim aksesoarom. Francuskinje ovaj model imaju u nepogrešivoj crnoj i teget boji i to u nekoliko varijanti."

foto: Michael Kors/net-a-porter.com

Ravne sandale

"Praktične i udobne, ravne sandale idealna su dnevna obuća u prolećnim mesecima, a mogu izgledati i vrlo sofisticirano ukoliko ih uparite sa dugom haljinom za večernji izgled."

foto: Neous/net-a-porter.com

Farmerice koje ističu siluetu

Dubok struk, skinny jeans, izbledeli teksas.. sve je to u opticaju i dalje, ali trenutno farmerice koje ne možete zaobiči u ormanu Francuskinje jesu one koje ističu siluetu na najbolji način.

"Slažu se praktično sa svim. U njima možete ići na posao, a potom za večernju varijantu promeniti majicu - šljokičasti top ili majica na bretele sa čipkom, poput one iz bebi dol kompleta i spremni ste za žurku."

foto: Simon Miller/net-a-porter.com

Oversized kašmirski džemper

"Cosy, ali u isto vreme elegantno, to je tako franacuski. U kombinaciji sa omiljenim jeansom, oversized džemper uvek izgleda dobro bez mnogo truda. Međutim, odličan način da istaknete ovaj komad jeste i taj da ga upraite sa suknjom, te stilizujete kaišem zategnutim u pojasu. Oni jednobojni moj su favorit."

foto: Loewe/net-a-porter.com

Ustručena haljina

"Može biti u pitanju jednobojna haljina ili ona sa printom, maksi ili kraća verzija, dok god je kroj definisan ustručenim pojasom koji ističe siluetu, u posedu ste bezvremenskog komada."

foto: Emilio Pucci/net-a-porter.com