Ulaskom u određene godine neke od najpoznatijih ikona stila nisu odustale od omiljenih odevnih komada koji su postali delom njihov modni potpis. Iako su bile prelepe u mladosti i za njihovo treće doba, moramo da priznamo da izgledaja apsolutno fantastično. 

Evo koje dame uprkos činjenici da su već uveliko u sedmoj i osmoj deceniji, imaju tako instančan smisao za modu, te  su neponovljive inspiracije i ikone stila:

Iris Apfel (96)

Iako se polako bliži jednom veku poo godinama (Iris ima 96), poznata američka dizajnerka enterijera i modna ikona Iris Apfel, svojim stilom odevanja ne prestaje da oduševljava javnost. Nje život i poimanje mode rezultirali su izložbom u muzeju Metropoliten i stvaranjem dokumentarnog filma "Iris". Upadljiva, živahna i uvek na visini modnog zadatka, ova 96-godišnja Amerikanka, koju ćete retko videti bez naočara okruglih okvira, redovno izmami osmeh. Mi je volimo i zbog njenog britkog jezika.

Carine Roitfeld (63)

Ova slavna Francuskinja voli kožu od glave do pete, životinjske dezene i odevne komade koji otkrivaju noge, a njen cenjeni stil rezultirao je i dvema modnim kolekcijama stvorenim u saradnji s japanskim brendom "Uniqlo".

Bivši model i urednica francuskog izdanja magazina Vogue, favorizira čiste siluete poput tamnih modela pensil suknji, prozirnih košulja i vrtoglavo visokih potpetica, iako je zakoračila u šestu deceniju života, a pritom dokazuje kako je pravilo odevanja u skladu s godinama danas potpuno beznačajno.

Bianca Jagger (72)

Svojim stilom odevanja, jedna od najzanimljivijih dama funky-disko scene, obeležila je eru ludih 70-ih. Bivša supruga Micka Jaggera i u 72. godini modno intrigira. Kao nekada, ova lepotica iz Nikaragve ne odustaje od neobičnih modela odela androgene estetike, a u zimskim mesecima često ih oplemeni upečatljivim modelima kaputa i modnim detaljima.

Helen Mirren (72)

Zakoračivši u osmu deceniju života, britanska filmska diva Helen Mirren na crvenom tepihu redovno uspeva da zaseni daleko mlađe kolegice. Njena izdanja u zavodljivim kreacijama 2016. godine, osigurala su joj mesto na listi najbolje odevenih dama prema izboru uglednog časopisa Vanity Fair.

Catherine Deneuve (74)

Vredna statusa modne ikone, francuska diva Catherine Deneuve stari dostojanstveno i bez gubljenja osećaja za stil. Sa navršene 74 godine, i dalje s ponosom nosi odevne komade poput čipkastih bluza i zavodljivih modela haljina.

Linda Rodin (69)

Nekad uspešna modna stilistkinja, a danas beauty mogul, javnost redovno oduševljava zanimljivim modnim kombinacijama koje često uključuju nekoliko efektnih komada koje vešto kombinuje sa farmericama, klasičnim košuljama i decentnim nakitom. Njeni besprekorni stajlinzi redovno se baziraju na vintage komadima, dok skupe dizajnerske krpice izbegava.

Izvor: Tportal

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/