Karla Welch je žena čudesnih moći stilizovanja. Uspeva joj da osmisli kompletan stajling Justin Bieberove turneje, a onda da prelepu Oliviu Wilde odene za Oskare i Golden Globes, u stilu najvećih stilista Holivuda. 

Jedna od najmoćnijih stilistkinja na svetu koja radi za The Hollywood Reporter i The New York Times, ima vrlo raznovrstan portfolio i jaku klijentelu a za to je najviše zaslužan njen sjajan osećaj za modu, dizajn i kreativno vođenje.

Među njenim top klijentima su Charlize Theron, Emily Blunt, Karlie Kloss, Ruth Negga i Katy Perry. 

Kolege sa američkog Elle uspeli su da dođu do prezaposlene Karle i pitaju je koji je najlakši način da neko pronađe stil?

"Kada poželite da pronađete svoje omiljene kombinacije, svojevrsnu uniformu i siguricu koja će vas uvek 'vaditi' iz situacije 'nemam šta da obučem', poželjno je da se ugledate na prelepo odevene dame oko sebe. One su vaša svakodnevna lekcija. Bitno je pronaći osobu koja po senzibilitetu i stilu leži vama i vašem ukusu. Neku u čiji ormar biste rado 'ušli' i onda iz njega bar polovinu stvari pozajmili. E onda kada pronađete tu idealnu osobu sa kojom moćete da se poistovetite, onda napravite šablon, odnosno spisak komada koje ta osoba često nosi vodeći se time šta vi najviše volite da nosite, jer nema smisla da pokupujete stvari koje nikada ali nikada nećete koristiti i nositi. Nakon spiska, spremni ste da osvežite svoje odevne kombinacije."

Dobro, to smo skoro pa svi već i znali, te nas je zanimalo koje komade ona smatra ključnim u garderoberu svake stilizovane žene...

1. Svi moraju da imalo taj neki super model jeansa. Onaj u kom će otići bez problema na ručak, sastanak ili piće posle posla. Bez iscepanih delova, ipak moliću. Mislim na par koji je skrojen fenomenalno i napravljen od kvalitetnog teksasa. Vodite se svojom građom. Nekoj ženi je taj par jeansa skinny crni model, dok drugoj odgovara tamniji model zvoncara, a trećoj baggy dok četvrtoj samo stoje Levis modeli. Jeans u paru sa običnom majicom i štiklama ne može da vam loše stoji. 

2. Blejzer ili sako je MUST HAVE. Birajte ili crni ili teget, ali prosto morate da imate jedan blejzer u ormaru. Danas dominiraju dva modela, onaj oversize sa naglašenim ramenima i strukiran. Ja imam i jedan i drugi.   

3. Rolke su jesenje top "bluze". Nema boljeg komada za slojevitu modu od rolke. Možete da je uparite sa blejzerom, šalom, košuljom i kratkim jaknicama i bundama, a idu sjajno na duže kapute. Moj savet je da kupite neku u karamel, nude nijansi ili teget. 

4. Slip haljine su moj omiljen model haljina, za celu godinu. Možete da ih uparite sa rolkom i moto jaknom ili da preko obučete duži kardigan, pa sve to uparite sa midi čizmicama, beretkom.  

5. Par salonki će vam uvek trebati, ali i chic patike. Bilo da je Vans ili neki model koji podseća na dizajnerske s potpisom Guccia. Obuća je generalno vrlo bitna stavka u stilu. Odeća može da vam bude vrlo jednostavna, ali sa dovoljno atraktivnim cipelama sve može na kraju da izgleda ludo i neodoljivo.  

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/