O njoj je čak i opevana pesma: "Devojke u letnjim haljinama volim..."  Dodajemo - ko ih ne bi voleo, mislimo na najženstveniji komad leta! Ima li šta lepše nego da se prošetamo u cvetnoj kreaciji dugoj do zemlje po gradskom asfaltu?

Tako smo i mislili - nema.  

Upečatljive i neodoljive. To je ono što tražimo od večnog komada koji nikad neće izaći iz mode. Danas ćemo malo da porazgovaramo o letnjim haljinama i to ne o bilo kojim, već o onim koje su ušle u istoriju.

Nosile su ih Elizabeth Taylor, Audrey Hepburn... 

1. Elizabeth Taylor ( Suddenly, Last Summer, 1959)

Bila je veliki fan zelene boje i ova haljina demonstrira njenu zelenu perfekcju! U stilu velike dame! 

2. Jean Shrimpton (1965)

Zvezda raskalašnog Londona, glumica i manekenka nikog nije ostavljala ravnodušnim. Zamislite tek kada se 60-tih godina pojavila u ovoj zanimljivoj haljini. Još šešir, pa jel ima kraja ovoj lepoti. 

3. Princeza Diana (1983)

Prilikom zvanične posete Australiji, nastala je ikonična fotografija prelepe Diane u beloj haljini kako prolazi kroz pesak i prašinu. 

4. Allie Hamilton (The Notebook, 2004)

Radnja filma je smeštena u 40-e godine 20. veka i Allie nosi svetlo plavo haljinu sa dugmićima i suknju A kroja - veoma popularan stil tog vremena. 

5. Vivian Ward (Pretty Woman, 1990)

Mega popularna romantična drama Pretty Woman lansirala je Juliju Roberts koja je glumila Vivian Ward u sami vrh slavnih. Međutim, moramo da priznamo da je njena tufnasta letnja haljina bila razlog više za to. 

6. Audrey Hepburn (1950)

A kako a da ne spomenemo ikonu stila? Naš izbor je pao na mini letnju haljinu, koju je prelepa Audrey iznela baš kako ona ume - ženstveno i slatko. 

7. Brigitte Bardot (1970)

More, cveće i crveni se - crveni. Sexy BB u dugom  crvenom letnjem ostvarenju koje, složićete se oduzima dah!

8. Marilyn Monroe (1955)

Haljina na prugice, zavodljivi osmeh i dobar par papuča ili sandala i eto, spremi smo baš kao  Marilyn Monroe.

9. Twiggy

Jedan od najupečatljivijih modela svih vremena je bila slatka Twiggy. Ovo fotografija nam govori o njenom nemirnom duhu i fantastičnomletnjem izboru na tufne. 

10. Margot Robbie (2016)

I evo je jedna trešnjica na vrhu torte. Prava letnja poslastica u vidu haljine koju nosi australiska glumica. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/