Jacqueline Kennedy Onassis je drugo ime za sve što volimo - stil, modu, stas, glas. Bila je neponovljiva u svojim modnim izborima, postavljajući fashion smernice mnogim ženama. 

Inteligentna lejldi je takođe bila miljenica naroda, modna ikona i po mišljenju mnogih prva streetstyle zvezda. Međutim, s obzirom da znamo da se stil gradi i to uz pomoć određenih brendova, postoje brendovi koje je gospođa Kennedy, a kasnije Onassis obožavala i kojima je ostala verna do kraja života.

Ima ih 10, a evo i koji su. 

1. Oleg Cassini

Bivša prva dama Amerike je obožavala američkog kreatora ruskog porekla. Iako je bio prevashodno poznat kao kostimograf, gospodin Cassini je u istoriji mode posebno značajan, jer je u Jackien izgled uveo živopisne kostime po kojima je danas prepoznatljiva. 

2. Gucci

Jackie je bila tako pasionirani ljubitelj jedne Gucci torbe, da su je preimenovali u "Jackie" torba. I dan danas je poznata i omiljena kod mnogih žena širom sveta. 

3. François Pinton

Zaštitni znak prve dame Amerike su bile njene oversize naočare. Nosila ih je često, skoro u svim prilikama na otvorenom! Za to je zaslužna francuska kuća koja je bog ovog aksesoara, a to je François Pinton. 

Na sledećoj strani pročitajte još koji su to brendovi očarali Jackie Kennedy:

PageBreak

4. Joy by Jean Patou

Postoji priča da je koristila nekoliko različitih parfema tokom života, ali je ostala verna Joy- u, koji joj je i bio omiljeni. Poznat je po svojoj mošusnoj noti i po tome što je veoma skup. 

5. Tiffany&Co

Bila je veliki fan Tiffany&Co nakita. Posebno se vezala za aksesoar kreacije Jeana Schlumbergera i posedovala je mnoge narukvice koje je on dizajnirao. 

6. Cartier

Od svog zeta filmskog producenta Stanisława Radziwiłła je dobila Cartier sat koji joj je postao jedan od omiljenih komada. Na mnogim fotografijama možemo da vidimo da ga je veoma često nosila. Čak i danas, Cartier prodaje ovu verziju sata. Cena je preko 60 hiljada dolara. 

7. Erno Laszlo

Ovog doktora je smatrala guruom za negu kože. U svakodnevnu rutinu uvrstila je ulje za negu kože po njegovoj preporuci, ali je koristila i druge  proizvode.

8. Canfora

Obožavala je italijanske sandale, koje su se proizvodile na Kapriju i koje su ručno pravljene. Često je obuvala ravne u boji zlata i olako ih je kombinovala u letnjim varijantama.

9. Valentino

Kada joj je bila potrebna haljina za zvanične povode, obraćala se Valentinu. On joj je obezbedio najpoznatije kreacije koje je noslila na zvaničnim, državnim susretima, kao i njenu drugu venčanicu kada se udala za Aristotela Onasisa. 

10. Elizabeth Arden

Po pitanju šminke, imala je svog favorita. Bio je to roze ili u puder boji karmin Elizabeth Arden.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/