Iako su sve oči svetske javnosti juče bile uprte u novog francuskog predsednika, modna javnost je čekala da vidi kojim izdanjem će Brigitte Macron, započeti svoju stilsku eru na Jelisejskim poljima. Za inauguraciju svog supruga Emmanuela Macrona, Trogneux (Brigitte je zadržala svoje prezime nakon udaje) je očito inspirisana stilom Melanije Trump, i njenim prvim izdanjem ponela sličan kostim, iste baby blue nijanse koji potpisuje Louis Vuitton.

Za razliku od Melanije koja se opredelila za dužinu do kolena, Brigittina suknja je bila prilično kratka, što opet odgovara liberalnoj Francuskoj. Za nadogradnju, nova prva dama Francuske je imala nude salonke i elegantnu, nude Capucine torbu, takođe s potpisom LV-a.    

Brigitte koja je tokom predsedničke kampanje nosila New Balance patike, cigaret kožne pantalone i obične majice svakako spada u onaj krug dama koje mogu da začine modnu scenu u političkim susretima svetskih lidera koja je od lansiranja Melanije Trump u prvu damu Amerike postala vrlo zanimljiva i atraktivna.

foto: Profimedia

Naravno, na društvenim mrežama odmah su počela poređenja sa Ralph Lauren kombinacijom koju je Melania nosila na inauguraciji Donalda Trumpa, u januaru tekuće godine. Izdanju koje je odmah mnoge podsetilo na Jackie O modni momenat iz 1961. godine.  

Dok je stil supruge francuskog predsednika predstavljao očekivan modni look za jedan ovakav događaj, moramo da priznamo kako su detalji poput otkopčanog sakoa, military dugmića i dužina suknje pokazali da će Brigitte svoj stil za vreme predsedničkog mandata svog supruga krojiti isključivo prema sebi!

foto: Profimedia

Francuski mediji su stil prve dame Francuske mahom pohvalili s akcentom na njen "cool stav" i "wonderwoman" izdanje. Mi dodajemo kako Brigitte ima odličnu liniju, i noge koje i te kako vredi pokazati!  

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/