Koliko puta ste čuli da je neka dama ista Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, Liz Taylor? Bezbroj puta! Međutim, ako nas pitate, samo Cindy Crawford ima svoju preslikanu kopiju, i to u liku sopstvene ćerke Kaie koja je još uvek devojčurak. Mi bar do sada, nismo videli da neko toliko podseća na jednu od slavnih dama. Do sada...

Jer, bio je dovoljan samo jedan skrol po njenom Instagram profilu pa da shvatimo kako ova 20-godišnjakinja nedoljivo podseća na mladu Jane Birkin. U pitanju je francuska manekenka Louise Follain koja isto kao i slavna Jane poseduje taj nonšalantan pariski chic u domenu stila, dok vas sanjivo gleda sa slika stilizovana u šiške, običnu majicu i jeans. 

Sa ovom Parižankom koja ima 25 000 pratilaca na Instagramu, razgovarali su nedavno novinari američkog Vogue magazina, skrenuvši joj pažnju kako su nailazili na njene fotke na popularnoj durštvenoj mreži pod haštagom #JaneBirkin. "To je kompliment," izjavila je Follain koja je u intervju otkrila da je Birkin jedna od beauty ikona koje mladu manekenku inspirišu. 

U nastavku vam prenosimo najzanimljivije delove intervjua:

Kako bi opisala svoj stil: Kao neki koji se stalno menja. Volim da ga prilagođavam gradu, mestu u kom sam te bih rekla da je na prvom mestu eklektičan, promenljiv.

Ikone stila: Kate Moss u devedesetim, Alexa Chung i Chloe Sevigny sada, i kompletan stil iz serije Friends.

Da li nagomilavaš odeću ili si racionalan kupac: I jedno i drugo! Ne volim da se rešavam odeće, jer me za nju vežu uspomene... Zatooo sam kao hrčak ponekad. Ali, moju svakodnevnu garderobu mahom čine klasične, basic stvari koje nadogradim nekim jakim komadom. Na primer, veliki sam kolekcionar jakni.

Omiljeni grad za šoping: Los Anđeles za vintage! Omiljeni dizajneri: Jacquemus, Courrèges, Acne!

Omiljeni butici u Parizu: Chine Machine i Merci Beauty ikone: Angelina Jolie, Jane Birkin i Christy Turlington

Beauty proizvod od kog se ne odvajaš: Balzam za usne, po mogućstvu Homeoplasmine ili Carmex.

Šta si ponela, a posle zažalila: Potpetice koje su više od 12 cm.

Štikle ili ravna: Ravna!

Ruž ili ajlajner: Ajlajner! Jeans ili haljina: Jeans!

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/