Kada je pre nekoliko dana argentinski predsednik doputovao u prvu zvaničnu posetu Španiji, oči su bile uprte u njegovu prelepu suprugu, Julianu Awadu. Sve je, pa i nas zanimalo ko je ova lepotica koja pleni egzotičnom lepotom svojstvenom latino damama koje su pobeđivale na takmičenjima za Mis sveta. 

Maurico Macri (56) je položio predsedničku zakletvu u decembru 2015. godine. Još i tokom kampanje za novog prvog čoveka Argentine, njegova lepša polovina, šarmantna i pametna Juliana je privukla pažnju svetske javnosti, prateći svog supruga na svim zvaničnim, državničkim posetama.     

41-godišnja lepotica ima libanske i sirijske korene, a studije je završila na eminentnom Oxfordu.

Awadin otac je imigrant iz Libana, iz malog mesta Baalbek koji se nalazi severno od Bejruta, dok joj je majka iz Sirije, takođe imigrirala u Argentinu. Oba njena roditelja imaju jako muslimansko nasleđe ali su zbog nemira u sosptvenim, matičnim zemljama morali da emigriraju u Latinsku Ameriku.

Pročitajte na drugoj strani još detalja o Juliani i njene najbolje kombinacije...

PageBreak

Juliana je pre udaje za Mauricija kome je ovo treći brak, radila dugi niz godina u porodičnoj tekstilnoj firmi. Iz prethodnog braka, i to sa belgijskim grofom, ima ćerku Valentinu, dok iz aktuelnog, sadašnjeg sa Macrijem ima ćerku Antoniju. Iako ima muslimansko nasleđe, Juliana koja ima čak petoro braće i sestri, još u detinjstvu je prešla u katoličku veru upisavši Dvojezičnu školu i kasnije studije engleskog jezika na Oxfordu, piše El Pais.

I pre braka sa Mauricijom, Juliana je bila redovan "gost" tabloidnih novina i magazina, ali od momenta kada je postala Prva dama Argentine njena kretnja prate fotografi iz sata u sat.

Da je modno prilično osvešćena dokazuje njen stil koji je privukao pažnju svih modnih magazina i portala. Lepa Juliana je stil i zanimanje za modnu industriju nasledila od majke Else Baker, koja je na čelu modne kompanije Awada u kojoj je jedan od vlasnika i dizajnera Juliana koja je bila na nekoliko studijskih proputovanja Evropom zarad boljeg upoznavanja mode i njene istorije.

Većina magazina i urednika se slaže da je Juliana Awada jedna od najbolje odevenih dama na svetu. U hvalospevama prednjači Vogue koji je bio oduševljen Awadinim stilskim izborom za vreme predsedničke debate tokom koje je Juliana nosila belo, svilenkasto odelo, zatim kada je na inauguraciji prošetala prelepu ivory haljinu i skinny jeans u kom se pojavila na susretu sa ljudima koji su ga podržali.   

Indipendent je išao još dalje uporedivši Awadu sa Jackie O. Evidentno je da ova dama zaslužuje našu pažnju i da ćemo je u narednim danima viđati često na raznim događajima kako pleni lepotom ali i fantastičnim stilom.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/