Još jedna ekranizacija kultnog romana "The Great Gatsby"?! Nee. Pogrešili ste. Ovo je samo još jedno prelepo izdanje Amal Clooney koja je otkrila čari mode koja je oblikovala dvadesete godine prošlog veka, period kada su pripadnice lepšeg pola plesale čarlston odevene u uzane cvetlucave, zabavne haljine, prepune tankih, lepršavih resa, mahom u beloj, crnoj i srebrnoj boji. 

Svesna koliko su te haljine ležerne, atraktivne a opet glamurozne, Amal nije razmišljala puno prilikom izbora kombinacije za letnju zabavu koju je upravo ona zajedno sa suprugom organizovala na jezeru Komo u želji da se prikupe sredstava za Darfur, mesto u Sudanu koje je bilo žarište užasnog građanskog rata s elementima genocida.

Zanosna crnka koja je do sada već nekoliko puta pokazala kako poseduje dosta očaravajućih vintage komada je izabrala belu flapper haljinu iz bogate ponude Williama Vintage butika u Marylebonu. Opšte je poznato da Amal često šopinguje u ovom butiku kao i pri online buticima koje zajedno poseduje "kralj" mode, William Banks-Blaney. 

Amal je izgledala glamurozno i prelepo u beloj haljini opšivenoj zlatnom trakom, koju je dodatno bisernim minđušama i srebrnom narukvicom. Baš kao junakinja slavnog romana koji potpisuje F.Scott Fitzgerald. Baš kao Daisy Buchanan.

foto: Instagram / williamvintage

Bela haljina je kreirana 1960. godine i deo je kolekcije The Great Unknown, "kralja" Banks-Blaneya, koja sadrži glamurozne kreacije nepoznatih dizajnera. Banks je postovao na zvaničan profil Instagrama fotografiju britanske advokatice uz tekst: "Dokaz da ne morate da nosite haute-couture niti kreaciju poznatog dizajnera, a opet da ostavite impresivan utisak na sve. Amal izgleda PRELEPO u William Vintage haljini iz 1960.godine i kolekcije Great Unknown." 

Haljina i dalje stoji u ponudi sajta i cena joj je 395 funti.

Ovo nije prvi put da Alam nosi vintage haljine koje su u ponudi Banks-Blaneya. Početkom leta smo je videli u Valentinovoj maksi haljini od svile, u stilu sedamdesetih, dok je na Berlinskom filmskom festivalu u februaru ponela unikatnu Yves Saint Laurent haljinu iz 1980. godine.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija