Princeza Diane, osim po svojom humanitarnom radu, ali i nesrećnom životu, širom sveta ostala je poznata kao prava modna ikona. Postavljala je nove trendove, a žene u Velikoj Britaniji su jedva čekale da je vide u novom izdanju, piše Stil.

Zato i ne treba da čudi što je mnogo puta do sada njena snaja Kate Middleton, supruga princa Williama, pronašla inspiraciju baš u brojnim haljinama i kompletima koje je Diane nosila.

Prvi put je stil mlade, tada buduće, vojvotkinje od Kembridža zapao za oko javnosti prilikom objavljivanja njene veridbe sa Vilijamom. Kao i Diane, i ona je za tu priliku obukla haljinu gotovo identične tamnoplave boje.

foto: Profimedia

Dramatičnu crnu haljinu sa srcolikim izrezom lejdi Di je nosila prilikom prvog zvaničnog pojavljivanja sa princom Charlesom 1981. godine, dok je gotovo identičnu haljinu Kate nosila 30 godina kasnije, na dodeli Sun Military nagrada u Londonu.

foto: Profimedia

Takav je slučaj bio sa ovim raskošnim haljinama. Belu toaletu sa zlatnim detaljima je Diane nosila prilikom večere u nemačkoj ambasadi u Londonu 1986, dok je sličnu nosila Kate u Kuala Lumpuru 2012. godine, tokom turneje povodom kraljičinog dijamantskog jubileja.

izvor: Stil

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija