Pored Ulyane, tu su još i Miroslava Duma, ćerka ruskog senatora i urednica modnog sajta Buro 24/7, zatim Vika Gazinskaya, modni dizajner i Elena Perminova, model i supruga Alexandera Lebedeva, ali sada nam je u fokusu lepa i retro Ulyana.

Ulyana Sergeenko ima 35 godina i druga je žena ruskog oligarha Danil Khachaturova (vlasnik najveće osiguravajuće kuće u Rusiji "Rosgosstrakh").

Danil Khachaturov ima 40 godina i 42. je po redu Rus na Forbesovoj listi uspešnih ljudi. Zgodna crnka je bivši model i modna urednica magazina Glamour Russia, a posebnu strast deli prema fotografiji iako se trenutno najviše bavi modnim dizajnom.

Ruska trendseterka je poreklom iz Ust-Kamenogorska - malog, siromašnog mesta u Kazahstanu, a rasla je u porodici lingvista. Iako se to po njenoj savršenoj figuri ne bi reklo, Ulyana je majka dvoje dece, dečaka (11) i devojčice (6). 

foto: Instagram/revistaego

Od street style fotografa, ova dama je postala ultimativna muza modne scene, i dizajner brenda čije se kreacije predstavljaju u Parizu.

Modnu liniju je pokrenula 2011. godine na Paris Haute Couture nedelji mode. Uprkos nogodovanju kako jedan neškolovani modni dizajner može da izlaže na ovakvoj prestižnoj manifestaciji, revija je bila vrlo uspešna.

Njeni komadi nisu uobičajeno dizajnerski i vrlo su zahtevni za izradu. 40 krojačica i par nedelja je potrebno za izradu jedne haljine, dok je za izradu kaputa potrebno čak mesec dana. Nakon ove informacije i ne čudi da jedna njena haljina košta 17 000 evra, dok cene kaputa idu i do 28 000 evra.

foto: Instagram/ulyana_sergeenko_moscow

S obzirom da je njena kompanija uspela da se probije na vrh modnog sveta u prvih godinu dana, to je priča o velikom uspehu. Ulyana možda jeste žena oligarha, ali svakako nije samo to.

Njen stil je nepogrešiv, uvek neodoljivo ženstven. Cvetni printovi i duge suknje i prezanimljivi aksesoari su nešto što je njen lični pečat. Sergeenko definitivno nije rob trendova, njen stil je miks kultnih komada inspirisanih 19-im vekom i modernom modom.

instagram.com/ulyanasergeenkofan

Na sledećoj strani pročitajte 5 zanimljivih informacija koje do sada verovatno niste znali o Ulyani.

PageBreak

foto: Instagram/ulyanasergeenkofan

1. Kada je imala 15 godina, jedan modni agent je primetio Ulyanu na ulici u Sankt Peterburgu, i ponudio joj posao modela koji je zahtevao da je preseli u Pariz. Njeni roditelji, inače jako konzervativni, se nikako nisu složili sa ovom idejom.

2. I za vreme školovanja, Ulyana se izdvajala svojom originalnošću. Nalazila je kreativne načine kako da nosi školsku uniformu, i njene kreacije su često bile tema o kojoj je cela škola pričala.

foto: Instagram/ulyanasergeenkofan

3. Nikada se ne izlaže suncu i nikada ne drži dijete. Sveže ceđeni sokovi, celer i set vežbi svako jutro su ono što je održava u formi.

4. Dok je Sergeenko dobitnica The Look of the Year" nagrade na Style.com, njena ćerka Vasilisa bi mogla biti dobitnica u kategoriji -najslađe dete. Njen urođen šarm i težnja da preuzme majčin stil su zaslužni za nadimak koji je dobila, Kakulya (značenje "Kao Ulya").

foto: Instagram/ulyanasergeenko

5. Ulyana nam otkriva da je na početku svoje dizajnerske karijere bila toliko zbunjena i naivna. Mislila je da sve poznate ličnosti koje nose kreacije poznatih dizajnera, iste i kupuju. Trebalo joj je neko vreme da shvati kako funkcioniše show business.

foto: Instagram/ulyanasergeenkofan

Priredila: Dunja Sabljić

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija