Francuska je zemlja iz koje potiču mnoge modne ikone modernog doba, a jedna od njih je i Brigitte Bardot. Slavna glumica je pre nekoliko dan proslavila svoj 81. rođendan i tim povodom otkrivamo vam male trikove o tajni lepote velike modne ikone!

Ponekad su najjednostavnije odevne kombinacije najseksipilnije

Seksepil Brigitte Bardot nikada nije zavisio od dubine njenog dekoltea. Njena privlačnost nije bila rezultat provokativnog oblačenja nego njenog stava, zahvaljujući kom je izgledala privlačno i u najobičnijim farmericama i majici.

Negujte svoju prepoznatljivu frizuru i make up

Tokom 60-ih i 70-ih godina Brigitte je bila prepoznatljiva po svojoj frizuri i šminci. Nosila je duge raspuštene valove zakačene šnalom za kosu ili ležernu punđu sa šiškama i razdeljkom na sredini kose. Njen make-up je uvek bio jednostavan – tušem je izvlačila "mačkastu" liniju na kapcima.

Prugice u kombinaciji sa svim i svačim

Popularna majica "bretonka" (bela ili bež s tamnim vodoravnim prugama) je odevni komad koji je postao sinonim za francusku modu. Obožavala ju je i Brigitte koja ju je uvek nosila u kombinaciji sa dugim ili kratkim pantalonama svih boja i dezena.

Baletanke su zakon

Ako je bilo ko zaslužan za globalnu popularnost baletanki, onda je to Brigitte. Glumica je 1956. godine zamolila francuski modni brend Repetto da proizvede posebnu cipelu nalik na baletske papučice i tako je "rođen" model baletanki pod nazivom "Cendrillon" koji danas obožavaju žene širom sveta.

Šešir je "must have" svake modne kombinacije

Glumica je puno puta dokazala da nema kombinacije koju dobar šešir neće "podići". Ona je volela upečatljive modele sa velikim obodom koje je nosila svuda – na plaži i crvenom tepihu.

Investirajte u jednu "bombastičnu" koktelj haljinu i nosite je često

Ne treba vam ormar pun haljina, za "wow" efekt dovoljna je jedna kojoj ćete uvek biti verni, nadopunjavati je i "menjati" novim modnim dodacima. To je radila i Brigitte koja se uvek vraćala uskom modelu do kolena koji je naglašavao njenu figuru.

Ultimativni "Bardot" izrez

Iako je zbog njenih uloga pamtimo kao izrazito seksipilnu i "razgolićenu" ženu, u privatnom životu ona nije negovala provokativan stil odevanja. Dok su druge glumice naglašavale svoj dekolte, Brigite je isticala drugi deo tela i zaslužna je za popularizaciju tzv. "Bardot" izreza tj. golih ramena.

izvor: zadovoljna.hr

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija